‘Një femër lahᶒt me shtatë meshkuj’! Deklarata trȯnditësᶒ e të afërmit të familjes Kurti për Dan Hutra-n


Tiranë- Ngjarja e djeshme, ku mbetën të vr ara 3 gra e u pla gosën tre të tjera, ka tro nditur mbarë opinionin publik.

Mjaft të tr onditur janë familjarët dhe të afërmit e vi ktimave.

Një nga vi ktimat e 40 vejçarit Dan Hutra një ditë më parë në Tiranë ishte edhe Etleva Kurti me origjinë nga fshati Gurrë e Vogël në Mat.

32 vjeçarja është përcjellë këtë të enjte në banesën e fundit në fshatin e saj të lindjes.

Ndërkohë familjarët që jetojnë ende këtu shprehen të tro nditur dhe kërkojnë ndëshkimin maksimal për 40 vjeçarin.

Mehmet Kurti shprehet për News24 se e reja ishte një vi ktimë e par alajmëruar, pas k onfliktit që ka patur Dan Hutra me vëllain e Etlevës, Vladimirin në b urg.

Gjithashtu Mehmeti thotë se kjo ishte një ngjarje e pa ralajmëruar pasi Dan Hutra ka deklaruar që do t’i vr iste gjithë familjen Vladimirit, ndërsa shteti nuk ka reaguar.

“Ngjarja mos i raft kujt. Kjo që i ka rënë Petrit Kurtit, të lërë dy vajza dhe bashkëshortet në Kamëz të Tiranës për halle të veta, dhe ajo është vrarë. Të vritet një femër në mënyrë të pafajshme, femra la het me 7 meshkuj. Me kanunin e Lekë Dukagjinit. Ajo që i ka ranë vëllait tim mos i rëntë kujt. Perderisa jam rrit me të, unë vëlla e kam. Petrit Kurti sot nuk është në v arrim të vajzës vet, për arsye që nuk po i përmend. Por sot me atë që ka bërë Dan Hutra qoftë edhe djali im, apo vëllanë im, ai duhet dë nim jo i përje tshëm, por duhet v arur për këmbë.

Dan Hutra me vajzën nuk ka pasur asnjë lloj ma rrëdhënie. Ka qenë në bu rg me Vladimir Kurtit, janë rra hur dhe co pëtuar atje. Ai ka pas rre shta me dal prej bur gu, djali i kushëririt tim është me bu rgim të për etshëm. Ai i ka thënë se kur të dal prej bu rgu kam për të të vr arë të gjithë fa miljen. Shteti ka fjet gjumë dhe shkoi e vr au një vajzë 32-vjeçare, në shkallët e derës së shtëpisë. E ëma ka qenë duke punuar pas kopshtit. Janë rr ahur në bu rg dhe puna arriti deri këtu. Fisi Hutraj sipas kanunit, një femër lahet me shtatë meshkuj. Shteti mund të bëjë punët e tij, por të tjerët që janë pas atij do ta marrin parasysh. Këtu nuk ka ligje”, tha thënë ai.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *