U māsākrυa pasi u kap brenda banesës duke vjᶒdhur pula, humb jᶒtën tek ‘Trauma’ 52-vjeçari. Vëllai: Përgjegjësi të dënohᶒt!


Ngjarja e ndodhur në orët e para të mëngjesit të 28 shkurtit në lagjen “11 Janari” në Kuçovë, ku një 52-vjeçar u mas akrua nga një 20-vjeçar që e ka pi brenda banesës së tij duke vj edhur pula, ka marrë një rrjedhë tra gjike.

52-vjeçari Lefter Brisku, i njohur ndryshe edhe me emrin Krenar Brisku, nuk ka mundur dot ti mbij etojë pla gëve të marra dhe mesditën e sotme ka vde kur në ambientet e Spitalit të Traumës në Tiranë.

Ai u dërgua menjëherë pas ngjarjes në gjendje k ome, për shkak të go ditjeve të shumta që kishte marrë në ko kë.

Lefter Brisku qëndroi 7-ditë në Spitalin e Traumës, ku sipas familjarëve mësohet se nuk ka rea guar asnjë moment.

Familja Brisku në lagjen “11 Janari” në Kuçovë ka hapur pasditen e sotme dyert e mo rtit, në pritje të tru pit të vi ktimës, ndërkohë që në banesën 2- katëshe të 20-vjeçarit Bjorsi Shushari (tashmë i shoqëruar nga pol icia pasi po procedohej fillimisht pas ngjarjes në gjendje të lirë),gjithçka është e mbyllur.

Familjarët e vi ktimës Lefter Brisku kërkojnë drejtësi për 52-vjeçarin, që sipas tyre u masa krua në mënyrë barbare nga i riu për dy pula.

Vëllai i vi ktimës, Shyqo Brisku i bën apel shtetit të vërë para drejtësisë 20-vjeçarin që ma sakroi për vde kje vëllain e tij, kur-sipas tij-kishte edhe mënyra të tjera për ta neutralizuar e më pas njoftuar po licinë.

“Nëse vëllai kishte shkuar për të vj edhur ata duhet të njoftonin policinë kur e panë në oborr dhe jo ta mas akronin për vd ekje. Vëllai im ka dalë atë natë nga shtëpia i de hur dhe në atë gjendje që ndodhej ishte shumë e thjeshtë që një 20-vjeçar ta neutralizonte e të thërriste policinë por jo ta mas akronte për vd ekje.

Lajmin e morëm vesh nga mediat sepse policia nuk na njoftoi, as në Spitalin Ush tarak se pamë dot derisa vd iq, vetëm nusja mundi të hyjë brenda, por vëllai nuk reagoi asnjëherë. Ne kërkojmë drejtësi për vëllain tonë, që la jetim djalin e vetëm 16-vjeç”-,ka thënë Shyqo Brisku.

“Vi ktima dhe agr esori jetonin në të njëjtën lagje në qytetit e Kuçovës por edhe pse shtëpitë e tyre ishin mjaft larg nga njëra-tjetra banorët e lagjen i njihnin mirë të dyja familjet. Ndërkohë që nuk mund të dë shmojnë dot rreth të vërtetës së ngjarjes së 26 Shkurtit, banorët e lagjes “11 Janari” në Kuçovë pohojnë se 52-vjeçari ishte pijedashës por ishte familjar i rregullt dhe punëtor, ndërkohë që 20-vjeçari ishte student në Tiranë”, ka thënë vëllai i vi ktimës.

NGJARJA

Ngjarja e rëndë ndodhi në qytetin e Kuçovës. 52-vjeçari Lefter Brisku, teksa kishte hyrë në ambientet e banesës së familjes Shushati ku kishte te ntuar të vidhte disa pula, u përball me të zotin e shtëpisë, duke rë në pre e dh unës së djalit të tij 20-vjeç. Ngjarja ndodhi në lagjen “11 janari” pak pas mesnatës së 26 Shkurtit, pranë va rrezave të qytetit. Sipas policisë, Lefter (Krenar) Brisku është k apur nga i zoti i shtëpisë me një thes me pula që i kishte vj edhur në kotec, ndërsa më pas ka ndërhyrë djali i këtij të fundit, 20-vjeçari Bjorsi Shushari, i cili ka nisur ta dhu nojë, duke e shk aktuar fra ktura të forta në k okë.

Pas sinjalizimit të policisë nga pronari i banesës, në vendin e ngjarjes mbërriti dhe amb ulanca, e cila e transportoi fillimisht Briskun drejt spitalit të Kuçovës, ku pasi iu dha ndihma e parë u transportua drejt Spitalit Rajonal të Beratit dhe më pas në Spitalin e Traumës në Tiranë, për ndihmë të spe cializuar, pasi gjendja e tij ishte kri tike.52-vjeçari Lefter Brisku qëndroi 7-ditë në Spitalin e Traumës, ku sipas familjarëve mësohet se nuk ka reaguar asnjë moment deri mesditën e sotme kur nuk ka mundur dot ti mbije tojë pla gëve të marra dhe për fat të keq hu mbi je tën.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *