Si e shpëtoi e dashura nga vdᶒkja. Rrëfimi i djalit që humbi Klaudian në trenin e trāgjedisë


Momentet ma kthi ka përj etuar djaloshi që gjendej edhe ai në trenin e tra gjedisë greke në Tempi.

Vasili 27 vjeçar rrëfeu për mediat greke sot, ato që përjetoi gjatë përpl asjes vde kjeprurëse të trenit në Tempe teksa ndodhej me të dashurën e tij Klaudia Lato.

20 vjeçarja ishte një ndër gjashtë shqiptarët që humbën je tën në aksi dentin fa tal.

Vasili, i riu që shihni në foto ishte pasagjer në trenin e udhëtimit fa tal dhe ka shp ëtuar pasi pak para përpl asjes kishte dalë nga mensa për të kërkuar vende në një vagon tjetër.

Ai tregoi se i tha të largohej për pak minuta që të gjente vende në një vagon dhe mënyra si ajo e nxiti të ikte iu duk e çuditshme.

“I thashë se do të kërkoj për vende në vagon. Ajo më shikoi me një vështrim të ng rirë dhe më tha “shko tani”.

U habita nga mënyra e saj e të folurit dhe pa u menduar u ngrita. E pashë të më buzëqeshte, i buzëqesha dhe bëra 15 hapa”.

Pa e ditur ai, në fakt ajo e shpëtoi pasi Vasili nuk ndodhej në atë moment në vagonin restorant kur ndodhi përpl asja, ndërsa ai teksa ishte në korridor h umbi vetëdijen për rreth dhjetë minuta.

Rrëfimi i Vasilit vijon: “Menjëherë më pas ndjeva një zhurmë, u gjenda i he dhur disa metra mbrapa në shpinë dhe humba fillin”, përshkruan partneri i Klaudias fatk eqe në median greke, citon noa.al.

“As nuk e kuptova se çfarë kishte ndodhur, thjesht ndjeva një masë hekurash që më vinin dhe më god isnin.

Fatmirësisht nuk u lë ndova. U përmenda nga tymi që po ndjeja mes fl akëve. Edhe tani kam pr obleme me frymëmarrjen. Filluan të më ngeceshin këmbët nëpër hekura. Në një moment mbylla sytë dhe thashë se do të di gjem i gjallë.

Në të njëjtën kohë po mendoja për Klaudian. Nuk e kuptova se çfarë kishte ndodhur sepse gjithçka ishte e errët. Isha thjesht i tro nditur, i sho kuar. Disa njerëz bërtisnin se kishte rënë zj arr”, tro ndit partneri i Klaudias me rrëfimin e tij.

Prindërit i kishin thënë të ndalej tek ta, por…

Gjatë tre ditëve festive, Klaudia kishte shkuar në karnavalet e Patras. Pas kthimit në vendin e studimit, prindërit i thanë të bënte një ndalesë në Larisa për ta parë, por ajo donte të kthehej sa më shpejt pasi kishte një mësim për të mbaruar ndaj nuk u ndal në Larisa por vendosi të vazhdojë udhëtimin për në Selanik. Një udhëtim që u ndërpre në mes, tra gjikisht.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *