Ish-myftiu i Tiranës: I tepruar djallëzimi i fëmijëve për Halloween


Ylli Gurra, ish-myftiu i Tiranës ka deklaruar se fëmijëve për Halloween duhet t’u jepet një fytyrë engjëllore. Ai e cilëson të tepruar djallëzimin e botës fëmijënore për festën e shpirtrave.

“Të vishet një kostum dhe t’i jepet një fytyrë engjëllore duke ju përshtatur botës kryesisht të fëmijëve sigurisht që është gjëja më pozitive, por nëse do më pyesje personalisht është shumë i tepruar ky djallëzimi sidomos i botës fëmijënore. Ata janë të gjithë engjëj,”-deklaroi ai.

Në fenë Islame, festa e Halloween cilësohet si “harram”. 31 Tetori në fenë Islame simbolizon adhurimin e Djallit nëpërmjet kostumeve të frikshme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *