Lamtumirë Kosovë! Shkaku i dallavereve në konkurs, studentja me notë mesatare mbi 9 detyrohet të ik nga vendi


Lirie Hasani, një studente e dalluar në bachelor dhe master në studimet e saja në UP, vendos të ik nga Kosova.

Ajo kishte vendosur të aplikonte në një konkurs në spitalin e Gjilanit, mirëpo ajo nuk kishte arritur të pranohet, dhe për çudi në komisonin vlerësues ishte një zyrtare me shkollim privat dhe me bachelor, shkruan Jepi zë. Kosovë, unë po nënshkruaj për të lën ty sepse ma shuajtën edhe shpresën e fundit”, ka shkruar ajo në psotimin e saj të gjatë.

Postimi i plotë:

Unë po iki Kosovë , nuk po të duhem ty!

Nuk qenka mjaftueshëm niveli im i shkollimit, puna dhe djersa ime për ty Kosovë. Nuk qenka mjaftueshëm nota ime (5.0) në shkollën e mesme të mjekësisë. Nuk qenka mjaftueshëm diplomimi im Bachelor në Universtitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina ” me notë mesatare (9.34).

Nuk qenka mjaftueshëm studimet në nivelin Master poashtu në Universitetin e Prishtinës me notë mesatare (9.54). Nuk qenka mjaftueshëm se gjatë gjithë studimeve kam qenë bursiste si studente e dalluar.
Nuk qenka mjaftueshëm njohja e gjuhëve të huaja deri në nivel B1. Nuk qenka e mjaftueshëm edhe pervoja ime si infermiere me doktorët më të mirë në rajon dhe më gjerë.

Kosovë , nuk paska qenë i mjaftueshëm vlerësimi i profesorëve në Universitetin e Prishtinës e per ironi në konkurse sikur këto në Spitalin e Gjilanit une përpara duhet ta kem një kryesuese të komisionit me nivel Bachelor Ekonomik në Kolegj privat e cila shumë mirë “ka ditur të bëjë kalkulimet” gjatë “vlerësimit” në intervistë!.

Kosovë , une kurrë nuk do të bëhem pjesë e pazareve dhe vegël e askujt për një vend pune por padrejtësinë do ta luftoj dhe kundërshtojë. Kosovë , unë pata edhe një shpresë për të qëndruar në vendlindjen time , të jap kontributin dhe dijen time që kam marrë nga instucionet arsimore tua.
Por këtë mundësi që nuk e pata unë shpresoj që në të ardhmen do ta kenë familja, kolegët e mi dhe e gjithë shoqëria e këtij vendi.

Kosovë, unë po nënshkruaj për të lën ty sepse ma shuajtën edhe shpresën e fundit.

Kosovë, mua po më pret Europa por unë të prita ty!

Lamtumirë Kosovë !

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *