Të burgosurit sulmojnë 26 vjeçarin e dyshuar për dhυnimin e 11 vjeçares


Ekrem Rexhepi, 26 vjeçari i dyshuar për dhυnimin e 11 vjeçares është s ulmuar fizikisht nga të burgosurit në qendrën e paraburgimit në Prishtinë. Atij mbrëmë i është ndërruar qendra e paraburgimit, meqenëse jeta e tij është vënë në rrezik. Gazeta Insajderi ju sjell detajet.

Ekrem Rexhepi nga Prishtina është transferuar në Burgun e Sigurisë së Lartë në Dyz të Podujevës. Kështu ka konfirmuar për Insajderin, avokati i tij, Fitim Limani.

 

 

Ai tha se mbrëmë u njoftua për këtë transferim, konfirmoi se është s ulmuar nga të burgosurit.

“Gjendja e tij s’është e mirë, mbrëmë kam marrë informatë prej gjykatës që ai ndodhet në burgun e Sigurisë së Lartë, është transferuar nga Prishtina pasi ka qenë i s ulmuar nga të burgosurit e tjerë. Transferimi ka ndodh meqenëse i është rr ezikuar edhe jeta, për shkak të s ulmeve që ka pasur nga të burgosurit e tjerë, ia kanë ndërru pra qendrën e paraburgimit”, tha avokati.

Avokati bëri me dije që klienti i tij ka refuzuar të flasë për ti treguar se si ka ndodhur rasti.

 

 

“Rasti është i ndejshëm dhe i mbrojturi im pasi jam konsultuar me të nuk ka pranuar të flas, ai ska dhënë ndonjë deklaratë ka refuzu me fol dhe nuk e di versionin e tij qysh ka ndodhur rasti. Nuk e kam takuar në qendrën e paraburgimit mirëpo kam qenë në seancën dëgjimore”, tha ai për Insajderin.

Limani shtoi për Insajderi se te dyshuarit për dhυnimi i janë bërë analizat gjinekologjike për të kuptuar nëse ka kryer marr ëdh ënie se ks uale me të dyshuarën 11 vjeçare.

“Atij i janë bërë analizat gjinekologjike si provë kryesore për të parë nëse ka pasur marrëdhënie se ks uale me një person apo jo. Jemi në pritje derisa prokuroria të fillojë hetimet”, sqaroi ai derisa theksojë se nuk kanë pranuar ndonjë dëshmi tjetër nga Prokuroria deri në këtë pikë të rastit.

 

 

Ekrem Rexhepi është i njohur për organet e drejtësisë

Ekrem Rexhepi, para se të arrestohet për dhυnimin e 11-vjeçares në Prishtinë, ka qenë edhe shtatë herë të tjera në burg. 26 vjeçari, ka qenë i dënuar dy herë nga shteti. Një herë ishte dënuar në dhjetor të vitit 2020, me gjashtë muaj burgim me kusht dhe me një gjobë prej 300 eurove për dhυnë në familje. Dhe një herë për vjedhje të rëndë. Për këtë vepër ka vuajtur dënimin me burgim prej një viti, si dhe ka paguar gjobën prej 400 eurove.

 

 

Qysh nga vitit 2007 e gjerë në 2022-tën, Rexhepi u arrestua dhe u dërgua në mbajtje plotë 7 herë.

Zëdhënësi i Shërbimit Korrektues të Kosovës, Florent Gashi ka dhënë detaje për Gazetën Insajderi, rreth rasteve në fjalë.

Rexhepi u mbajt në Qendrën Korrektuese në Lipjan katër ditë në vitin 2007-të, këtë herë për veprën “Aksident Trafiku”.

Për veprën “Vjedhje e rëndë”, Rexhepi u kthye në burg pas 6 vitesh përsëri. Në qendër u mbajt për 2 muaj e 29 ditë.

Ndërkaq, 136 ditë të tjera i njëjti i kaloi në mbajtje për veprën “Vjedhje Grabitqare”.

 

 

“Ka qenë në Qendrën Korrektuese Lipjan nga data 12.07.2007 deri me 16.07.2007 për Veprën Aksident Trafiku dhe në këtë institucion ka qëndruar 4 ditë. Ka qenë në Qendrën Korrektuese Lipjan nga data 23.05.2013 deri me 21.08.2013 për Veprën Vjedhje e rëndë në tentative dhe në këtë institucion ka qëndruar 2 muaj e 29 ditë. Ka qenë në Qendrën Korrektuese Lipjan nga data 22.12.2017 deri me 07.05.2018 për Veprën Vjedhje Grabitqare dhe në këtë institucion ka qëndruar 136 ditë”, ka deklaruar Gashi.

Për të njëjtën vepër, Rexhepi u dërgua në mbajtje edhe plot 56 ditë të tjera.

Veprën penale “Vjedhje Grabitqare”, Rexhepi e kishte kryer sërish pas tre muajsh. Ishte dërguar sërish në Qendrën Korrektuese në Lipjan, ku kishte qëndruar 21 ditë.

 

 

Por i njëjti nuk ndaloi me aq, vetëm dy vite pas lirimit, Rexhepi u kap sërish duke vjedhur. Për këtë vepër, ai ishte mbajtur në paraburgim katër ditë në Prishtinë.

Veprën e fundit penale, para dyshimit për dhυnim, Rexhepi e ka kryer në janar të këtij viti.

Këtë herë, për vjedhje të pyllit, vepër për të cilën kishte qëndruar në Qendrën e Paraburgimit në Smrekonicë për 31 ditë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *