Këto janë 10 gjërat që do të ndodhin pas vdekjes së mbretëreshës Elizabeth


Këto janë 10 gjëra që është raportuar se do të ndodhin pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeta II.

Në vendin e dhjetë, Charles do të bëhet mbret. Froni nuk lihet kurrë pa mbret. Në rast të vdekjes së Mbretëreshës, Charles do të bëhet automatikisht mbreti. Ai do të shpallet Mbreti Charles III një ditë pas vdekjes së nënës së tij në një ceremoni në Pallatin e Shën James. Ai do të betohet të mbrojë kishën dhe më pas do të niset për në një turne të menjëhershëm në Mbretërinë e Bashkuar duke vizituar Edinburgh, Cardiff dhe Belfast. Ai pastaj do të takohet me drejtuesit e qeverive të deleguara.

Ndërsa Charles e kryen betimin, Mbretëria e Bashkuar tani do të njohë një mbretëreshë të re, Mbretëreshën Camilla, gruan e tij. Ka të ngjarë të ketë emocione të përziera rreth kësaj, sidoqoftë.

Në vendin e nëntë vjen:

Kryeministri dhe bashkësia e përgjithshme brtanike (Komonuelthit) do të informohen rreth kësaj. Menjëherë pas vdekjes së mbretëreshës, Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar do të informohet. Ai ose ajo më pas do të informojë 15 qeveritë jashtë MB, ku Mbretëresha është kreu i shtetit, pastaj 36 vendet e tjera të Komonuelthit për të cilat mbretëresha është kryesorja, do të informohen gjithashtu.

Vendet e Komonuelthit përfshijnë Australinë, Kanadanë dhe Zelandën e Re.

Në numër tetë: Lajmet do të dalin para publikut. Vdekja e Mbretëreshës padyshim që do të bëjë titujt global. Lajmet ka të ngjarë të përhapet mjaft shpejt dhe zyrtarisht do të vijnë në dy forma. Shtypi zyrtar i familjes mbretërore, Clarence House, do të sigurojë një njoftim për shtyp për të gjitha burimet e lajmeve. Tradicionalisht, BBC është e para që dëgjon, megjithëse nuk ka gjasa që ata të marrin një përfitim të tillë në kohët moderne. Ndërkohë, në pallatin Buckingham, një këmbësor i veshur me të zeza do të vërë një njoftim të zi në skaj të portës së pallatit. Uebfaqja e familjes mbretërore do të bëhet e zezë dhe reporterët e lajmeve gjithashtu do të veshen në të zeza në kamera. Sigurisht, të gjithë boutesit e lajmeve në ekzistencë do ta kenë të gatshëm planin e tyre rreth vdekjes së mbretëreshës dhe do ta kenë praktikuar këtë skenar disa herë. Është thjesht gazetari e mirë. Radiot do të ndryshojnë programimin e tyre të rregullt, shërbimet e transmetimit dhe përditësimet më të shpeshta të lajmeve. BBC, transmetuesi publik në Mbretërinë e Bashkuar nuk do të drejtojë asnjë komedi në kanalin e tyre kryesor dhe ata do ta ndryshojnë atë planifikim për të akomoduar lajmet e fundit. Radiot e BBC-së do të luajnë vetëm muzikë të përshtatshme dhe lajmet do të lexohen çdo 15 minuta.

Duke hyrë në numrin shtatë, duhet që Parlamenti të mblidhet menjëherë pas vdekjes. Është e drejtë, menjëherë pas vdekjes së një monarki, Parlamenti do të mblidhet. Pra, kjo është edhe Shtëpia e Lordëve dhe Shtëpia e Komunave. Nëse Parlamenti është në pushim, do të pritet që deputetët të kthehen në Londër. Nëse kryeministri nuk është në Londër, ata gjithashtu do ta presin të kthehen si çështje urgjente. Ka të ngjarë që Parlamentet në vendet e tjera të Komonuelthit do të takohen gjithashtu.

Në vendin e gjashtë: do të ketë 12 ditë zi kombëtare në Mbretërinë e Bashkuar. Vdekja e Mbretëreshës do të shkaktojë 12 ditë zie në Mbretërinë e Bashkuar, si dhe periudha të tjera të mundshme zie në vendet e Komonuelthit. Në ditën e vdekjes së saj, flamujt do të valojnë në gjysmën e lartësisë së tyre, shumë biznese do të dërgojnë punonjësit e tyre në shtëpi. Parqet mbretërore do të ndalojnë të gjitha lojërat së bashku me disa sporte ndërkombëtare dhe kombëtare, për ato që nuk janë ndaluar, himni kombëtar do të këndohet në çdo ndeshje.

Funerali i Mbretëreshës do të bëhet nëntë ditë pas vdekjes së saj, dhe në periudhën e zisë, ka të ngjarë të bëhen homazhe.

Tregu i aksioneve do të mbyllet në ditën e varrimit dhe mbase për më shumë ditë në periudhën e zisë. Funerali i saj do të jetë një festë kombëtare në Mbretërinë e Bashkuar dhe mund të jetë gjithashtu një festë në vendet e tjera të Komonuelthit.

Në numrin e pestë:

Nëse Mbretëresha vdes jashtë ose diku tjetër në Mbretërinë e Bashkuar, ekzistojnë plane transporti. Në fund të fundit, ajo do të dërgohet së pari në Pallatin Buckingham, më pas, do të dërgohet në Sallën Westminster, ku do të shtrihet deri në funeralin e saj. Ndërsa ajo është e shtrirë, publiku do të jetë në gjendje ta respektojë atë duke e përcjellur me zhurmë hapash të mëdha.

Funerali do të zhvillohet në orën 11 të mëngjesit në Westminster Abbey me rreth 2,000 të ftuar brenda. Kjo do të përfshijë zyrtarë nga e gjithë bota. Trupi i saj do të dërgohet në Pallatin Windsor më vonë atë ditë. Ndërsa arkivoli i saj udhëton në rrugë, shumë njerëz pritet të dalin ta shikojnë atë të kalojë.

Në vazhdim në numrin katër:

Ajo do të varroset në një kasafortë në Kështjellën Windsor. Familja Mbretërore do të udhëtojë përpara në Kështjellën Windsor dhe ata do të kenë një ceremoni private pasi trupi i Mbretëreshës zbret në kasafortën mbretërore.

Me të hyrë në numrin tre, paratë do të ndryshonin. Diku përgjatë afatit kohor 10-ditor të ngjarjeve rreth vdekjes së Mbretëreshës, urdhri për lëshimin e parave të reja do të vlejë për Mbretërinë e Bashkuar dhe të gjitha vendet e Komonuelthit që e kanë monarkun britanik në paratë e tyre. Përfundimisht, monedha dhe fytyra e Mbretëreshës do të zëvendësohen me atë të mbretit Charles III.

Tani kjo pikë tjetër është spekulim i pastër, por shumë njerëz po sugjerojnë se mund të ndodhte. Nëse do të ndodhte, do të ishte ngjarja më dramatike. Pra, në numrin dy, ne kemi ndarjen e mundshëm të Komonuelthit. Kryeministri i Australisë dhe lideri i opozitës dëshirojnë që vendi të jetë republikë. Nëse Australia bëhet republikë, është e mundur që Zelanda e Re, Kanada, Bermuda dhe Barbados, dhe pjesa tjetër e vendeve të Komonuelthit mund të dëshirojnë të ndjekin këtë gjithashtu.

Është gjithashtu shumë e mundshme se menjëherë pas kësaj Charles do të udhëtojë në vendet e Komonuelthit për të provuar dhe konsoliduar pozicionin e tij.

Përfundimisht, në numrin një, do të kishim një periudhë reflektimi. Pas vdekjes së saj, do të vijë një moment reflektimi kombëtar dhe ndërkombëtar. Mbretëresha Elizabeth II ka parë shumë ndryshime gjatë mbretërimit të saj dhe për fat të keq, jo të gjitha kanë qenë të mira. Nga një vend me një perandori në një vend pa një të tillë, nga një vend numër një në skenën globale në një të rënies së fuqisë kombëtare, pozicioni i Britanisë nuk është i njëjtë si dikur.

Pra, këto janë dhjetë gjërat e para që do të ndodhin pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *