Kanë kaluar 45 vite/ Ja sa eshte plakur Iljazi i “Shamikuqes”


“Shamikuqja”, është prodhimi i kinematogriafisë turke që është prodhuar 45 vite më parë. Ai u shfaq në Shiqipëri në vitet ’80 dhe është një nga filmat që është ngulitur në mendjen e shqiptarëve.

Iljazi dhe Asja (Shamikuqja) u bënë personazhe mjaft të famshëm dhe të dashur edhe në vendin tonë.

Kadir Inanir, quhet në të vërtetë Iljazi dhe sot është 73 vjeç. Filmi “The Gate” / Kapi, i cili e riktheu aktorin pas 7 vitesh në skenë, në 2019, është edhe vepra e fundit e legjendës së kinematografisë turke Kadir İnanır. Shini fotot më poshtë për të parë si duket sot aktor


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *