86-vjeçarja jetoi për vite në këtë shtëpi, një ditë mori një letër misterioze që ka pikëlluar gjithë botën


Një histori që s’duhet humbur!

Kush, të paktën një herë në jetë, nuk e ka imagjinuar se çfarë do të bënte nëse do të kishte një milion dollarë? Disa do ta shpenzonin këtë shumë me kujdes, në mënyrë që të përmbushnin qëllimet dhe ëndrrat e tyre. Të tjerët do të linin punën dhe do të largoheshin për të udhëtuar në botë.

Sidoqoftë, pak do të kishin bërë atë që bëri kjo serbe në pension, e quajtur Maria Zlatich. E gjithë bota u mërzit për të zbuluar atë që papritur ra në duart e një gruaje të moshuar 86 vjeç, e cila jetonte në një fshat të largët.

Kjo histori filloi në vitin 1956. Në atë kohë, Maria ishte një grua e re e bukur, e cila, së bashku me burrin e saj Momchilo, shkuan për të provuar fatin e tyre nga Jugosllavia në Australinë e largët.

Fondet e tyre nuk ishin të këqija, madje çifti kishin nënshtetësinë e tyre atje. Por, një vit e gjysmë pas kësaj, Maria u detyrua të kthehej. Nëna e gruas u sëmur rëndë, dhe Maria duhej të fillonte të kujdesej për të.

Në fillim, Momchilo e mbështeti fuqimisht, shkruajti letra dhe e ndihmoi me para. Por, koha kaloi dhe çifti, duke qenë në kontinente të ndryshme, filluan të ndahen. Disa vjet më vonë, Maria zbuloi se Momchilo kishte një grua tjetër.

Pastaj, gruaja vendosi që nuk kishte nevojë të kthehej në Australi. Kur nëna vd iq më në fund, María Zlatich filloi të jetojë vetëm në shtëpinë që e ëma i la. Gruaja nuk e la vendlindjen në më shumë se gjysmë shekulli.

Kohë pas kohe ajo merrte thashethemet e dyshimta për Momchilo. Fqinjët thonin se ish-burri i Maria doli të ishte një biznesmen i talentuar dhe se me kalimin e kohës ai u bë një milioner. Gruaja thjesht nuk donte të dinte asgjë për burrin e saj jobesimtar dhe nuk binte në tregimet e fqinjëve. Për shumë vite, Maria jetonte në një shtëpi të vjetër, në periferi të qytetit.

Gruaja ishte një hermetike, shoqëria e së cilës u mbush vetëm nga një qen. Gruaja e vetmuar e moshuar jetonte me një pension prej 100 mije lekesh te vjetra, të cilën e mori si qytetare e Australisë, dhe fqinjët e saj të dhembshur e ndihmonin. Sidoqoftë, kohët e fundit, gazetarët e kanë bërë qytetin e Maria një destinacion të shpeshtë.

 

 

Rezulton se Momchilo me të vërtetë u bë milioner, dhe deri në vd ekjen e tij, i kujtohej gjithnjë dashuria e tij e parë. Pasi vd iq, biznesmeni i la ish-gruas një pjesë të konsiderueshme të pasurisë së tij. Fqinjët shkuan te plaka delikate për ndihmë për të zgjidhur problemet e tyre ligjore.

Më vonë u mësua se zonja mori një pronë prej një milion dollarë në total. Për Maria, paratë, vlerat materiale dhe pasuritë e paluajtshme nuk do të thoshin asgjë. Gruaja 86-vjeçare braktisi me lehtësi dhuratën e fatit, duke ia dhuruar trashëgiminë e saj fqinjëve të saj në shtet dhe të njohurve.

“Do të kem ujë, bukë dhe dru të mjaftueshëm për dimër ,” u tha e moshuara gazetarëve. Maria thotë se koha për të shkuar në botën tjetër nuk është larg. Dhe atje, paratë nuk do të jenë më të dobishme. Shumë më e rëndësishme ishte për gruan fakti që Momchilo e saj i kujtohej asaj gjatë gjithë jetës. Gruaja e moshuar ishte e lumtur që e dinte se burri i saj kurrë nuk e harroi!

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *