‘Duhet të vendosja nëse do të digjᶒsha apo do të thyᶒja kockat e mia’! Tragjᶒdia hekurudhore në Greqi, rrëfimi rrëqᶒthës i të mbijᶒtuarës


GREQI- Episode tro nditëse mësohen nga ak sidenti fa tal që gjunjëzoi Greqinë.

Evdokija Cagli është një personat që arriti të mbij etonte nga aksi denti tr agjik hekururdhor që u shënua dje në Larisa të Greqisë, ku humbën j etën 44 persona. Ajo ka rrëfyer momentin kur është përpj ekur të shpëtojë. Cagli ndodhej në vagonin e tretë të trenit. Në momentin e përp lasjes ajo ka arritur të ulet në vendin e saj dhe ata që ndodheshin në korridor nuk kanë shpëtuar. Në udhëtimin dhjetë minutash me tren drejt vde kjes, asnjë nuk parashikonte tm erret që do të pasonin, rap orton media greke Protothema.gr

“Unë isha në vagonin e tretë dhe në të ishte një vajzë tjetër me macen e saj. Ne po e shëtisnim lart e poshtë dhe po luanim me të. Ne qeshnim. Si mund ta imagjinojmë se çfarë do të ndodhte pak minuta më vonë. Mezi kisha arritur të ulesha. Ndjej kthimin e vagonit dhe g odas me forcë ballin dhe hundën në një sipërfaqe të fo rtë. Instinktivisht bëhem një “top” për të mbrojtur trupin tim. Duhej të vendosja nëse do të di gjesha apo do të thy eja kockat duke rënë në zbrazëti, për të shpëtuar veten”, tha ajo.

Ajo u shpreh se dëgjonte britma gjithandej dhe së në këto raste të paktë janë ata që arrijnë të ruajnë gja kftohtësinë.

“Flokët më morën flakë”, vazhdon të përshkruajë Evdokia Tsagli.

Ngjarja e rëndë ndodhi pak para mesnatës së të martës në Greqi. Dy trena u pë rplasën me njëri-tjetrin duke shka ktuar një zjarr që deri më tani iu ka marrë j etën 44 personave. Një tren me 350 pasagjerë që po udhëtonte nga Athina drejt Selanikut u përp las me një tren mallrash. Shkak për shpë rthimin e zj arrit dyshohet se është bërë pre rja e një kablli elektrik në njërën prej vagonët të trenit me pasagjerë që në momentin e përp lasjes ka rezultuar fa tal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *