Supermāshtruesja ‘profesioniste’ u zhvāt qytetarëve miliona lekë. E hābitshme se si e besojnë verbërisht: Do ua kthej por prisni!


Tiranë- Një mash truese profesioniste u ka zhv atur miliona lekë mjaft qytetarëve.

Xhevahire Veliaj para 15 vitesh u ka marrë dy qytetarëve nga Gramshi 100 milion lekë borxh me gënjeshtrën se do u kthente 150 milion. Por që prej asaj dite askush nga qytetarët nuk kanë parë lekë me sy prej saj.

Xhevahire Veliaj është e arre stuar dhe d ënuar disa herë për veprën p enale të ‘ma shtrimit”.

Dy qytetarët iu drejtuan Fiks Fare, si mundësia e fundit për të marrë paret e tyre. Ata pohojnë se i kanë dhenë njëri 50 milion lekë dhe tjetri 100 milion lekë Xhevahire Veliajs në mirëbesim, pasi e kishin njohur nga një mik i tyre.

Prej 4 muajsh aparatura e thë rrmimit të gurëve në veshka në QSUNT nuk punon, në 1 vit u shpenzuan 10 mln lekë për ta riparuar

Askush nuk ka asnjë dokument në lidhje me dhë nien e këtyre parave bo rxh Xhevahires , por kanë të tjera fakte si mesazhe të shkë mbyera në telefon dhe letra të shkruajtura nga ma shtruesja, ku u kërkon lekët bo rxh. Gjithmonë sipas tyre Xhevahirja nxirrte pretekst ndonjë fatk eqësi , prandaj i duheshin dhe lekët. Por gjithmonë me premtimin se do ua kthente dhe jo vetëm shumën e marrë por më shumë.

Qytetarët edhe pse kishin shkuar disa herë në shtëpinë e saj ku i pri ste nuk kishin mundur të merrnin lekët e tyre. Ajo i pr iste, por u kërkonte të mos ta bënin të madhe, pasi familjarët e saj nuk ishin në dijeni të borxhit të marr nga ajo.

Të masht ruarit pohojnë për Fiksin se ato ishin lekë të punës së tyre në emigrim dhe të vëllezërve, me të cilët aktualisht janë në konf likt.

Fshati Gjorm pa rrugë e me te nsion të ulët si dritë qiriu/ OSHEE Kurbin: Gati projekti, bashkia nuk përgjigjet Marrjen e lekëve borxh Xhevahire Veliaj e pranon në një xhirim të kryer nga qytetarët e dë mtuar. Ajo pranon se u ka marrë lekët dhe se do ua kthejë, por që për momentin nuk e disponon shumën. Madje ajo do t’i përcjelli duke u thënë se deri në qershor do u japi 10 milion lekë.

Gazetarët e Fiksit u munduan të kontaktojnë me Xhevahire Veliajn, por numri i saj i telefonit dilte i zënë. Në këto kushte ata u lidhën me bashkëshortin e saj i cili u tha gazetarëve se do ua nxirrte Xhevahiren në telefon sapo të shkonte në shtëpi. Gjë që nuk ndodhi.

Por Fiksi zbuloi se Xhevahire Veliaj ma shtrimin e kishte profesion të vjetër. Ajo ka qenë e dën uar për veprën p enale të ” ma shtrimit”. Po ashtu në 2011 ishte arre stuar në Elbasan për një tjetër rast të ngjashëm, vje dhjen nëpërmjet ma shtrimit të një zonje duke i marrë 20 milion lekë dhe që nuk ia kishte kthyer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *