Qeni mbijeton nën rrënoja për 22 ditë, nxirret i gjallë


Hatay, Turqi – Një qen i quajtur “Aleks” u shpëtua pas 22 ditësh nën rrënoja në Hatay, provincën më jugore të Turqisë dhe një nga më të god iturat nga tërmetet e 6 shkurtit,.

Murat Arıcı, pronari i Aleksit, thirri ekipet e shpëtimit për ndihmë pasi dëgjoi duke lehur qenin e tij i cili ishte bll okuar në rrënoja pas she mbjes së një ndërtese dykatëshe.

Pas rreth dy orësh punë, qeni u shpëtua nga vullnetarët e Federatës së të Drejtave të Kafshëve të Turqisë (HAYTAP) dhe ekipet e Drejtorisë së Punëve Civile të Bashkisë Seydişehir nga Konya.

Pas shpëtimit, qeni husky siberian u dërgua në spitalin fushor të HAYTAP-it për mjekim.

“Ne e kuptuam që qeni ishte gjallë pasi kontrolluam rrënojat. Zona ishte shumë e vogël. Ai ishte bll okuar nën rrënoja.

Kishte një vrimë të vogël ku mund të fu tej vetëm hunda e qenit. E gërmova me një daltë. E premë hekurin duke e hapur me duar. Në një farë mënyre, arrita ta nxjerr qenin jashtë”, tha për Anadolu vullnetari i HAYTAP-it, Osman Polat.

Polat tha se janë të lumtur që arritën ta nxjerrin të gjallë qenin nga rrënojat në ditën e 22-të pas tërmeteve.

“Të mbij etosh 22 ditë në atë vrimë pa ngrënë apo pirë asgjë është vërtet një mrekulli”, tha ai, duke shtuar se edhe pse Aleksi kishte humbur pak peshë, gjendja e tij e përgjithshme shëndetësore është ende e mirë.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *