Morën 800 € nga një fierak dhe i premtuan leje punësimi në Gjermani, në prānga dy të reja në Tiranë


Një 25-vjeçare dhe një 31-vjeçare janë arr estuar së fundmi në Tiranë pasi akuzohen për ma shtrim në bashkëpunim.

Shtetaset Veriana Gega (Ziu) dhe Besime Agush (Dida) akuzohen se me anë të ma shtrimit dhe duke përdorur dokumente false, kanë përfituar shumën 800 euro, nga një shtetas nga Fieri, me pretendimin se do t’i nxirrnin atij, një leje punësimi në Gjermani.

NJOFTIMI I POLICISE

Specialistët e Seksionit për Hetimin e Kr imeve Ekonomiko-Financiare të DVP Fier, pas një hetimi 4-mujor, në bashkëpunim me Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Fier, në bazë edhe të de noncimeve të marra nga qytetarë të ndryshëm, siguruan prova se një shtetase vijonte të ma shtronte përmes pajisjeve elektronike, shtetas të ndryshëm, me qëllim përfitimin, ndonëse ishte me masë sigurie “Arr est në shtëpi”, po për këtë kr im.

Bazuar në këto prova, Policia e Fierit organizoi dhe finalizoi operacionin policor të koduar “Metoda”, në kuadër të të cilit u ndaluan për veprën penale “Ma shtrimi”, kryer në bashkëpunim, 2 shtetase banuese në Tiranë, konkretisht:

– V. G.(Z)., 31 vjeçe, me masë sigurie “Arr est në shtëpi”, për veprat penale “Ma shtrimi” dhe “Falsifikimi i dokumentave”; – B. A.(D)., 25 vjeçe.

Nga hetimet ka rezultuar se këto shtetase ma shtronin në mënyrë të vazhdueshme qytetarë nga qarqe të ndryshme të vendit, me qëllim përfitimin monetar.

Në kuadër të operacionit “Metoda”, 2 shtetaset u vunë në pr anga, pasi dy shohet se me anë të ma shtrimit dhe duke përdorur dokumente fa lse, kanë përfituar shumën 800 euro, nga një shtetas nga Fieri, me pre tendimin se do t’i nxirrnin atij, një leje punësimi në Gjermani.

Vijon puna për dokumentimin e plotë ligjor të rasteve të tjera të ma shtrimit të kryera nga këto shtetase. Materialet procedurale i kaluan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *