‘U kërkova ujë, po dhe më gȯditën në kokë’! Tȯrturuan të dënuarin shqiptar, arrᶒstohen 4 policët grekë


GREQI- Të dënuarit shqiptarë në b urgjet greke trajtohen si mos më keq. Ata di skriminohen.

Tre oficerë policie dhe shefi i tyre u dërguan në prokurori publik, pasi u akuzuan për to rturë dhe fyerje të dinjitetit njerëzor pas ankesës, e gjitha pas një ankesë që ka bërë një i dënuar shqiptar. Sipas mediave greke, shqiptari, i cili vuan dënimin me b urg për dr ogë dhe gr abitje, është ankuar në polici. E gjitha me pretendimin se teksa transferohej nga nga Selaniku në Korydallos, gardianët e kanë goditur në kokë, ndërsa ai i ka kërkuar ujë. Por edhe ujin nuk ia kanë dhënë.

Ai u ankua gjithashtu se kur mbërriti në Korydallos i vendosën një helmetë në mënyrë që të mos shiheshin goditjet në kokë. Brenda kafazit ndodheshin 11 të bu rgosur, të cilët gjithashtu dëshmojnë se Policia e ka rrahur të dënuarin shqiptar, ndërsa për kaskën pretendojnë se ia kishin vendosur sepse kishte tendenca që të go diste kokën e tij.

Mirëpo, kur ka mbërritur në Korydallos, një roje bu rgu ka pikasur shenjat në kokën e të bur gosurit dhe ka njoftuar Policinë greke, që kanë vendosur në pr anga 4 gardianët që dhunuan shqiptarin, identiteti i të cilit ende nuk është bërë me dije.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *