Skāndāli! Si shiten ārmët e zjārrit sheshit në mes të Durrësit. ‘I infiltruāri’ blen 1 milion lekë kāllāshnikȯvin


Fiks Fare tregoi me video e audio se sa e lehtë është të blesh të gjitha llojet e ar mëve pa patur asnjë leje nga po licia për përdorimin dhe shitjen e tyre. Gazetarët e Fiksit kanë mundur të bëjnë pazare për blerje pis toletash dhe aut omatikësh, madje kanë arritur dhe të bl ejnë auto matik ka lla shnikov. Pazaret dhe blerjen bëhen në mes të ditës në një nga qytetet më të mëdha të vendit, siç është qyteti i Durrësit.

Ar ma e zja rrit bashkë me fi shekë iu shit gazetarëve të Fiksit ku ndrejt 1 milionë lekëve të vjetra. Madje shitësi u premton se mund t’u sgurojë fare lehtë edhe pi stoletë, në v arësi të kërkesës.

Bisedat e para mes shitësit dhe bashkëpunëtores së Fiksit bëhen në një lokal, ku thuhet se pis toleta kushton 1 milionë e gjysmë lekë.

Dhe vetëm 2 ditë më vonë bashkëpunëtorja e Fiksit bën pazare për të blerë një au tomatik tek i njëjti person, këtë herë ku ndrejt 1 milionë lekëve. Shitësi i prezantuar si Marin Prenga, i siguron bashkëpunëtores se ar ma është në gjendje shumë të mirë, dhe se më parë ka shitur edhe di namit, por tani ka fr ikë.

Shitësi i ar mës e mori bashkëpunëtoren e Fiksit deri në vendin ku e mbante a rmën që ishte një hambarë bari. Aty edhe i tregon kar ikatorin me fi shekë dhe e risiguron se a rma është e rregullt.

Menjëherë gazetarët e Fiksit e dorëzuan ar mën në Komisariatin e Policisë Durrës ku ndrejt të gjitha procedurave ligjore.

Dhe pas këtij momenti fo rcat ope racionale të komisariatit në bashkëpunim me gazetarët e Fiksi lokalizuan dhe k apën shtetasin Maren Presku i prezantuar për bashkëpunëtorët e Fiksit me emër tjetër.

Takimi i parë me shitësin e ar mëve
Shitësi: Mirë kalojmë, shtyjmë. Muhabetin ta kam thënë unë ty, kjo e don (pi stoletën) për një mjek

Shoku i shitësit : Nuk më intereson më gjatë
Fiksi: Ai e do për hall sepse në Kashar ka hapur një blegtori, s’di si ta shpjegoj. Edhe i kanë vjedhur nja dy gjëra me thënë të drejtën.

Shoku i shitësit: Është pr oblem ajo punë nuk është siç ka qenë më përpara,
Fiksi: Unë prandaj i tha Marinit se e njoh,
Shitësi: Kam pas shit shpesh ka psolla di namiti,
Fiksi: Ku e gjeje din amitin ti?

Shitësi: Tash nuk ka ma, nuk du me ra në b urg, nuk kam më moshë. Pashah kryt e kalamajve me nejt 40 vjet shok edhe gru edhe dashnore me mua, unë me të besu nuk të besoj njëherë, erdhi koha.

Fiksi: Sa ? Më thuaj çmimet dhe të vijë tjetri të bëjë muhabet me ty,
Shitësi: Do bëhet sa më shpejt por edhe ashtu shpejt nuk bëhen gjërat, tani ka pro bleme për atë sen (pis toletë) ajo.

Fiksi: Tani sa shkon që të përgatitet?
Shitësi: Kanë shku shtrenjtë, janë tu shku shtrenjt, shkon e gjysmë ajo (1 milion e gjysëm lekë)

Fiksi: 1 e gjysmë, po mirë shumë mirë, që t’ja them. Do t’i them unë atij të vijë të bësh muhabet vetë.
Shitësi: Jo, s’dua hiç, s’dua hiç fare që të vijë të bëjë muhabet. Kur të vijë me marrë mallin, vjen shef mallin merr mallin, i pëlqen nuk i pëlqen.

Takimi ku blihet dhe a rma aut omatik, k all ashnikov
Fiksi: Marin, lekët i kam unë. Ai është rreth 1 km aty te rrethrrotullimi ku është ajo, ai marketi .

Shitësi: Po unë ta fus këtu, në makinë këtu tak
Fiksi: Po mirë, po hajde tani se nuk bëhenj muhabetet në këmbë.
Shitësi: Hajde shkojmë e futna atje

Fiksi: Hajde hip në makinë. Muhabeti është që të mos fëlliqem edhe unë, është e saktë ajo?

Shitësi: Për kryt e kalamajve ee
Fiksi: Se vjen më merr mua…

Shitësi: Jam 55 vjeç burrë unë, për kry të fëmijëve akull e re. Këtu këtu, kësaj rrugice këtu në krahë të majtë. Kaloi këto makina. Ore unë kam një fjalë nuk e lëvizi,

Fiksi: Po ku të vij unë tani? Do vijmë në këmbë ne ?
Shitësi: Ja moj këtu te barakja, këtu brenda te bari.

Fiksi: Do vij unë pas teje, të siguroi makinën 1 minutë.
Fiksi: Hape njëherë ore. Është er pastër?

Shitësi: Oo, oo, po po rri pa fije maraku, tash ti ke me më thënë Marin, shumë faleminderit prej teje.

Fiksi: Tani a ka ndonjë gjë që vihet këtu brenda? Ça është ajo?

Shitësi: Mbaje këtë (kari katoren) . Ja ku është dhe ka rikatorja
Shitësi: Ee ku je në ’97-ën ti? Shko e provoje natën atje. Ti ke me më marrë prapë në telefon sonte, Marin çdo gjë në rregull

DFiksi: Po se ai do ta provojë atje ku të gjejë hapësirë
Fiksi: Atëherë këtu janë 1 milionë

Fiksi: Prit ti numëroi 1,2,3,4,5,6,7, 8,9,10 . 1 2 3 4 5 6 7 8 9 20 20 herë 5 bëjnë 1 milionë.

Fiksi: Hajt ma sill ti deri te makina. I ka (fis hekët), sa kishim këtu brenda?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *