Nuk ndalen fatkᶒqësitë natyrore në Turqi. Stuhitë e shiut shkaktȯjnë 10 të vdᶒkur në zonat e gȯditura nga tërmeti


Turqi- Nuk ndalen fatke qësitë natyrore në Turqi. Banorët e zonave që u go ditën nga tërmeti 7.8 ballë i shkallës Rihter po je tojnë momente tr agjike pas re shjeve të de ndura të shiut të orëve të fundit, që shka ktuan përmb ytje dhe vd ekjen e të paktën dhjetë personave, mes tyre një fëmijë 1 vjeç e gjysmë.

Zonat që morën go ditjen më të madhe ishin Sanliurfa, ku humbën je tën katër persona dhe Antijaman, ku një person humbi je tën. Siç u bë e ditur, katër të vde kurit në Sanliurfa humbën j etën në një nënkalim të përmb ytur.

Pesë të tjerë të vde kur u gjetën në një apartament nëntokësor në rrethin Tadogan. Sipas Yeni Safak, pesë sirianë u shpëtuan nga ekipet e shpëtimit.

Siç shihet në videot e publikuara nga mediat turke, sasia e madhe e ujit përmby ti kampet me tenda në të cilat jeto jnë personat që humbën shtëpitë e tyre pas tërmeteve vd ekjeprurëse të shkurtit.

Në video të tjera vërehet se ujërat e vrullshëm kanë “zhdu kur” rrugët, duke tërhe qur zvarrë makina dhe objekte të tjera pas tyre, ndërsa qytetarët bien në ujëra për të shpëtuar nënat dhe fëmijët.

Në Sanliurfa, ishte gjithashtu e nevojshme të evakuohej një spital me pa cientë të ICU që transferoheshin në institucione të tjera infermierie, ndërsa dy zj arrfikës rrez ikoheshin të mb yten nën një kalim nëntokësor.

Meteorologët paralajmërojnë, se dita e sotme me gjasë do të jetë edhe më e rë ndë për nga intensiteti i re shjeve të den dura, që pritet të vazhdojnë deri në orët e vona të natës. Recep Tayyip Erdogan shprehu ngushëllimet e tij për vde kjen e njerëzve në zonat e godi tura nga tërmeti gjatë fjalimit të tij në një mbledhje të grupit parlamentar të partisë së tij, duke theksuar se ministrat e qeverisë dhe ekipet e shpëtimit ndodhen në zonë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *