Zbulohen monedhat e mbretit anglez mbi të cilat shkruhej “Nuk ka Zot përveç Allahut”


Zbulohen monedhat e mbretít anglez mbí tè cílat shkruhej“Nuk ka Zot pèrvec Allahut”. Njè mbret mesjetar nè Brítaní kíshte prodhuar monedha tè arta me fjalè arabe, mbí tè cílat shkruante “Nuk ka Zot pèrpos Allahut”, shkruan Daíly Star.Mbretí Offa í Mercías kíshte sunduar nga vítet 757…

Njè mbret mesjetar nè Britani kishte prodhuar monedha tè arta me fjalè arabe, mbi tè cilat shkruante “Nuk ka Zot pèrpos Allahut”, shkruan Daily Star.
Mbreti Offa i Mercias kishte sunduar nga vitet 757 deri mè 796, dhe gjatè asaj kohe kishte prodhuar monedha tè arit pèrfshirè kètu edhe emrin e tij si dhe deklaratèn e besimit Islam.

Ai konsiderohej si njèri nga mbretèrit mè tè fuqishèm anglo-sakson, para Alfredit tè Madh pèr faktin se sundimi i tij shtrihej edhe jashtè territorit tè Mercias, deri te mbretèria nè Kent, Sussex dhe Wessex.

Ky sundues i krishterè bènte tregti nèpèr Evropè dhe Mesdhe, pèrfshirè kètu Spanjèn qè asokohe kontrollohej nga myslimanèt.

Kurse Dr. Alison Hudson, bashkè-murator i ekspozitès nè bibliotekèn britanike, ka deklaruar se personi qè i kishte bèrè kèto monedha duket qartè se nuk e kishte kuptuar arabishtenovè, nè prani tè prindèrit tè tij èshtè arrestuar njè i mitur. “Punonjèsit…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *