Publikoi pagën në internet dhe e fshiu menjëherë, mësuesja bëhet virale


Elisabeth Milich është një mësuese e klasës së dytë në Whispering Wind Academy në Arizona. Ajo fitoi një rritje rroge në vitin 2018, por ishte aq modeste sa u zhgënjye. Ajo ishte aq e pakënaqur me rritjen e saj modeste të pagave, saqë ndau një foto të të ardhurave të saj në Facebook me mbishkrimin: “Ky është kompensimi im i ri pas përfundimit të disa seminareve të zhvillimit profesional”. Kur pashë pagën e mëparshme kundrejt asaj të re, me të vërtetë qesha. Dua të them, seriozisht? “A kam nevojë për një diplomë kolegji për ta bërë këtë?”

Paga e mëparshme ishte 35,490 dollarë. Paga e re për orë ishte 35,621,25 dollarë. Kjo është vetëm një rritje prej 131,25 dollarësh çdo vit.

Një pagë prej 35,000 dollarë në vit nuk është shumë në Arizona, pasi shumë instruktorë, si Milich, pritet të blejnë vetë materialet e tyre mësimore. Milich tha në postimin e saj tashmë të fshirë në Facebook, “Unë blej çdo kasetë që përdor, çdo kapëse letre që përdor, çdo vakt të lehtë që u ofroj nxënësve që nuk kanë dhe çdo tabelë të lyer. Lista mund të vazhdojë pafundësisht.” Ajo vuri në dukje se, ndërsa i pëlqen mësimdhënia, ajo varet nga të ardhurat e burrit të saj për të paguar shpenzimet. “Jam e trishtuar për shokët e mi prindër-mësues të vetëm që punojnë tre punë për të përballuar jetesën,” shtoi ajo.

Milich e mbylli esenë e saj duke paralajmëruar se nëse mësuesve nuk u jepet një pagë e mirë, “fëmijët tanë të paprivilegjuar mund të mësohen nga instruktorë të paaftë “.

Mesazhi i Milich u bë me shpejtësi virale, me mbi 1000 shpërndarje. Pjesa më e madhe e përgjigjeve që ajo mori ishin të favorshme, por për shkak të disa vërejtjeve të ashpra, ajo zgjodhi ta fshinte postimin pas vetëm 5 ditësh.

Ajo nuk e mendoi shumë këtë postim deri disa muaj më vonë, kur mori një mesazh në Facebook nga një burrë që nuk e njihte. Ben Adam nga Nju Jork, i cili që në atë moment ka paguar për materialet shkollore për klasën e Milich, si dhe për klasa të tjera të shumta. Për më tepër, ai ka krijuar një faqe interneti të quajtur Classroom Giving, ku çdokush mund të dalë vullnetar për të blerë pajisje shkollore për mësuesit duke blerë nga listat e dëshirave të tyre në Amazon.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *