Vjen shpikja e shumëkërkuar, vetura që funksionon me ujë


Një shkencëtar iranian i quajtur Alaeddin Qassemi, pretendon se ka bërë një shpikje të re; një makinë që funksion me ujë. Në një video të publikuar në Youtube, thuhet se makina është në gjendje të mbajë 60 litra ujë dhe mund të udhëtojë në 900 km për 10 orë.

Fuqi vjen pasi H2O është e ndarë midis hidrogjenit dhe oksigjenit, të cilat reagojnë kimikisht për të prodhuar energji. Sipas shpikësit, motori i makinës prodhon avujt e ujit, duke shkaktuar zero dotje të ajrit. Një litër ujë thuhet se mund të gjenerojë 96 megajoules (MD) të energjisë, ndërsa një litër benzinë prodhon vetëm 29 megajoules (MD) të energjisë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *