Elena Kocaqi: Shqiptarët kanë zgjuarsi natyrale, të parët kudo që shkojnë


Pedagogia, Elena Kocaqi thotë se shqiptarët janë inteligjentë dhe kanë një zgjuarsi natyrale.

Në emisionin “Good Morning Albanians” në Euronews Albania, Kocaqi u shpreh se fëmijët shqiptarë dalin të parët nëpër botë, pasi kanë inteligjencë natyrore të lindur.

“Inteligjenca është disa llojëshe, ka inteligjencë muzikore, matematikore. Ka inteligjencë që matet për aftësitë konjutive të individit dhe për aftësitë e lindura të individit. Shqiptarët kanë një zgjuarsi natyrale.

Po të marrësh një raportim të austriakëve në Shqipëri, që e kanë parë nga arkivi, të Komandatit të Përgjithshëm Ushtarak për Shqipërinë, thoshte se shqiptarët janë të prirur për t’u shkolluar. Po të marrësh fëmijët e Shqipërisë t’i dërgiosh në Evropë dhe SHBA, pse janë të parët? Kanë një inteligjencë natyrore të lindur”, theksoi ajo.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *