Shqiptari zgjedhet drejtor i Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar të Cyrihut


Kryemjeku i Kardiokirurgjisë në Spitalin Triemli të Qytetit të Cyrihut, Prof. Omer Xhemali, do të bëhet Drejtor i Klinikës së Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar të Cyrihut, duke filluar më 1 dhjetor 2022. Në këtë mënyrë po promovohet një bashkëpunim edhe më i ngushtë mes dy spitaleve në kirurgjinë e zemrës.

Prof. Dr. Xhemali njihet nga bashkatdhetarët tanë, veç tjerash, si mjeku i parë shqiptar që ka realizuar një operacion të transplantimit të zemrës.

Me marrjen e pozitës së drejtorit të Klinikës së Kardiokirurgjisë në Spitalin Universitar të Cyrihut ai bën edhe një avancim të madh profesional, kjo, sidomos kur kihet parasysh se Spitali Universitar i Cyrihut dhe klinika e tij kardiokirurgjike bën pjesë në mesin e institucioneve avangarde në botë për lëmin përkatës.

 

 

Prof. Dr. Xhemali vjen nga Tetova. Ai ka studiuar dhe specializuar e doktoruar për mjekësi në Gjermani, ku dhe ka punuar disa vite, deri sa ka ardhur për të punuar në Zvicër, në vitin 2009.

 

 

Spitali i Qytetit të Cyrihut dhe Spitali Universitar i Cyrihut (USZ) kanë punuar së bashku që nga viti 2015 si pjesë e Aleancës së Kardiokirurgjisë së Cyrihut.

Me emërimin e Prof Dr. mjekësor dr H. c. Omer Xhemali si Drejtor i Klinikës së Kardiokirurgjisë në USZ dhe Drejtor i Kardiokirurgjisë Allianz Cyrih, të dy spitalet do të intensifikojnë bashkëpunimin në këtë fushë.

“Ne përgëzojmë Prof. Xhemali për zgjedhjen e tij dhe jemi të bindur se kjo do të forcojë më tej aleancën ekzistuese,” thotë drejtori i spitalit Marc Widmer. Spitali i Qytetit të Cyrihut po i përmbahet mandateve aktuale të performancës në fushën e kardiokirurgjisë.

 

 

Prof. Xhemali punon në Spitalin e Qytetit të Cyrihut që nga viti 2009, që nga viti 2018 si mjek kryesor i kardiokirurgjisë. Ai e udhëhoqi dhe e promovoi këtë me shumë sukses. Qendra e Zemrës e Spitalit të Qytetit të Cyrihut është tani një nga klinikat kryesore për kirurgji minimale invazive të zemrës me cilësi të shkëlqyer dhe një strukturë të shkëlqyer trajnimi, thuhet në një komunikatë të Qendrës së Zemrës të Spitalit të Qytetit të Cyrihut.

Në vitin 2007 zgjidhet si autor më i mirë i një pune shkencore në Gjermani, Austri dhe Zvicër, ku edhe merr çmimin “Hans Borst”.

 

 

“Unë nuk dua të bëhem hulumtues me famë botërore por dua që pacientëve të mi t`ua ofroj trajtimin më të mirë të mundshëm”, thotë doktori. Por, megjithatë, ai ka dëshmuar se mund të jetë inovativ. Në spitalin ku punon, ai ka praktikuar për herë të parë në Zvicër një metodë të re mjekësore. Pas një operacioni të valvulave të zemrës ai ka arritur ta mbyllë një prerje të vogël në zemër pa përdorur penj”, ishte shprehur prof Xhemali./albinfo.ch. / KultPlus.com

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *