Befasuese! Ja çfare ndodh me trupin tuaj, nëse nuk bëni dashuri për 7 ditë


Ka të vërteta në atë që lidhjet intime ofrojnë këna qësinë më të madhe, si dhe çfarë i ofrojnë shëndetit tonë.

Bërja e dashurië kanë shumë përparësi për shëndetin tuaj, ndërkaq nëse pushojmë ta praktikojmë humbim disa gjëra të rëndësishme.

Shumë ekspertë tregojnë se mungesa e marrëdhënieve intime për vetëm një javë tërheq me vete disa pasoja të mëdha.

Këto janë vetëm disa nga pasojat të cilat mund t’i keni nëse nuk bëni dashuri një javë.

Tensioni

Momentet in time me partnerin tuaj janë shumë të dobishme dhe të kënaqshme, andaj ndikojnë në zvogëlimin e st resit. Prandaj kur pushojmë së praktikuari hu mbin dobitë të cilat i kemi pasur nga të bërit dashuri.

Bërja e dashurisë përmirëson aktivitetin fizik si edhe aktivitetin e trurit.

Problemet me zemrën

E dimë që ata të cilët nuk praktikojnë kurrfarë ushtrimesh kanë më shumë probleme me zemrën. Pasi që bërja e dashurisë është një lloj aktiviteti fizik, përmirëson shëndetin tonë.

Pos kësaj, meshkujt të cilët kanë bërë dashuri një herë në javë kanë më pak shanse të kenë problem me ereksionin, ndërsa ata të cilët një kohë të gjatë nuk kanë bërë dashuri kanë probleme të mëdha me ereksionin.

Mungesa e vetëbesimit

Kur ndërprisni marrëdhëniet me parterin, filloni të ndiheni e padës hirueshme. Mbase filloni të mendoni që me partnerin tuaj nuk shiheni shpesh për shkak që ai ose ajo nuk dëshiron.

Gjatë orgazmës, hor monet si psh. testosteroni, estr ogjeni dhe prolaktina lirohen dhe ndikojnë në sjelljen tonë. Siç mund të shohim, të gjitha këto kanë lidhje me kënaqësinë tonë, por edhe në rua jtjen e shëndetit.

Nëse jeni të martuar apo jeni në lidhje dash urore, kujdesuni që të ndodhin këto gjëra në trupin tuaj.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *