Duam vetëm 10 sekonda kohë, ja detaji që josh më së shumti meshkujt…


Rezultatet e studimit të bërë në Universitetin Manchester kanë treguar që buzët janë pjesa më atraktive e fytyrës së femrës.

Në dhjetë sekondat e parë meshkujt kanë “fiksuar” shikimin në buzëkuqin e trëndafiltë, mesatarisht 6,7 sekonda, ndërsa për të kuqin shikimin e tyre e kanë mbajtur mesatarisht 7,3 sekonda.

Kur femra ka pasur buzëkuq në buzë, meshkujt u janë përkushtuar syve të saj mesatarisht vetëm 0,95 sekonda, ndërsa në flokë “kanë shpenzuar” edhe më pak-0,85 sekonda.

Me atë rast, sa më të plota kanë qenë buzët aq më shumë i kanë tërhequr .

Autorët kryesorë të hulumtimit, thonë që studimi tregon që buzët paraqesin një ndër pjesët më sensibile të trupit të femrës dhe që luajnë rolin kyç kur është fjala për tërheqje seksuale midis njerëzve.

– Hulumtimi tregon që buzët e kuqe dhe atraktiviteti femëror akoma janë të lidhura në mënyrë të pandashme. Buzëkuqi i kuq tregohet si faktori më i fuqishëm i joshjes që dukshëm shton fiksimin vizual.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *