Ndσѕhta e dinit gabim: Gσta e ujit рihet рara aрo mbaѕ kaffesë?


Ujë para apo pas kafesë? Kjo është dilema të cilën duam ta sqarojmë.

Sipas traditës në pjesën më të madhe të b´areve, filxhani i kafes, shoqërohet nga një gotë uje
Themi në shumicën e rasteve sepse disa vende ende nuk e kuptojnë rëndësinë e b´inσmit kafe+ujë.

Për ta bërë të shkurtër, përgjigja e saktë është, PARA: gota e ujit duhet pirë para kafesë, për ta shijuar në maksimum aromën, në mënyrë që të pastrojmë gjuhën nga mbetje që mund të ndikojnë në perceptimin e shijes.

E vërteta është që nuk tingëllon aq ab´surde ta pish dhe mbas.Do t’ju ketë ndodhur që të kap lσheni nga një vapë dhe etje e madhe mbas kafes.Nëse kjo ndodh do të thotë që kafja është përgatitur me kokrra jo shumë të p´jekura, të cilat ndikojnë në th´arjen e gojës. Në këtë rast si shumë s´ituata në j´etë, secili bën atë që do..


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *