Mo Farah zbulon të vërtetën tronditëse të fëmijërisë së tij


Sir Mo Farah është një thesar kombëtar në Mbretërinë e Bashkuar.

I lindur në Somali, Heroi i Lojërave Olimpike të Londrës 2012 – ai fitoi medaljen e artë në garat 5000 dhe 10000 metra – është një nga atletët më të arrirë në historinë britanike. Në vitin 2017, Mbretëresha Elizabeth shpalli kalorës Farah për shërbimin e tij ndaj sportit.

Për pjesën më të madhe të kohës së Farahut në qendër të vëmendjes, fansat besonin se ai kishte mbërritur në Mbretërinë e Bashkuar me familjen e tij si refugjat. Kjo është historia që ai tregoi në talk shoë dhe në autobiografinë e tij të vitit 2013, Twin Ambicions.

Por kjo nuk ishte e vërteta.

Në një dokumentar të vitit 2022, Farah tregon se të huajt e trafikuan atë në MB për të punuar si shërbëtor shtëpie kur ai ishte vetëm nëntë vjeç. Nëna e tij thotë se as nuk e dinte se ai ishte larguar nga shtëpia e xhaxhait të tij në Xhibuti, ku ishte dërguar të jetonte pasi babai i tij u vra në luftën civile në Somali.

Real Mo Farah ndjek Farahun ndërsa ai eksploron historinë e tij të jashtëzakonshme dhe përpiqet të bashkojë se si përfundoi duke u trafikuar në MB.

Ai viziton shkollën e Londrës Perëndimore, ku mësuesi i tij i edukimit fizik e identifikoi atë si një atlet të ri fenomenal – por pyeti veten se çfarë po ndodhte në shtëpi.

Ai udhëton përsëri në fshatin e familjes së tij në Somaliland për të pyetur nënën dhe vëllain binjak se çfarë dinë për ngjarjen traumatike të fëmijërisë që i ndryshoi jetën përgjithmonë.

Dhe së fundi, ai i drejtohet komunitetit somalez në Londër, duke shpresuar se ata mund ta ndihmojnë atë të kuptojë misterin në zemër të jetës së tij. /Pr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *