Hapat thelbësorë që Rihanna ndërmori për t’u bërë një miliardere


Barbadian singer/actress Rihanna arrives for the world premiere of Ocean’s 8 on June 5, 2018 in New York. – Ocean’s 8 will be released nationwide on June 8, 2018. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) (Photo credit should read ANGELA WEISS/AFP/Getty Images)

Këngëtarja, kompozitorja, aktorja, ikona e modës, filantropistja dhe miliarderja më e re në Amerikë, fituese e çmimeve Grammy, Rihanna, e lindur si Robyn Rihanna Fenty, është një nga emrat më të njohur në botë. Sipërmarrësja, muzikantja dhe aktorja ka miliona ndjekës, 14 këngë numër një dhe pronësi në një kompani shumë miliarda dollarëshe, shkruan Inc.com, përcjell Prive.

Një markë në pronësi të njerëzve të famshëm nuk është një koncept i ri, por ajo që e dalloi sipërmarrjen e biznesit të Rihanna-s nga markat e tjera të famshme ishte theksi i saj tek gjithë përfshirja. Ishte novator që një markë e famshme të fokusohej në mbylljen e hendekut në industri që historikisht kanë përjashtuar shumë konsumatorë të ndryshëm. Ajo luajti një rol të madh në futjen e saj në statusin e miliarderit.

Si pioniere e marketingut gjithëpërfshirës, Rihanna tronditi industrinë e bukurisë dhe e transformoi atë. Këtu janë disa hapa që ajo ndërmori për të ndërtuar një perandori miliarda dollarëshe.

  1. Qëllimi

Një biznes duhet të krijojë një sens të qartë qëllimi që do t’i mundësojë atij të përcaktojë prioritetet e strategjive që do t’i shërbejnë dhe plotësojnë nevojat e konsumatorëve të tij. Sipërmarrja e suksesshme kërkon një “pse” të fuqishme për biznesin tuaj. Nga ana tjetër, ju zhvilloni vlerat e kompanisë të drejtuara nga qëllimi që i mbajnë klientët tuaj besnikë duke përmbushur dëshirat e tyre dhe punonjësit të angazhuar duke parë që puna e tyre të ketë një ndikim pozitiv. Ju nxisni zgjidhje më inovative për nevojat specifike të industrisë suaj dhe problemet e konsumatorëve.

  1. Diçka e veçantë

Markat që identifikojnë me sukses dhe i shërbejnë një tregu të veçantë të konsumatorëve u ofrojnë atyre produkte që nuk mund t’i gjejnë askund tjetër dhe krijojnë një përvojë që e bën blerësin të dëshirojë të kthehet.

  1. Të menduarit jashtë kutisë

Jini mendjehapur. Mbani një perspektivë racionale, por mos e lini të mbyt kreativitetin, inovacionin dhe origjinalitetin. Pavarësisht përpjekjeve të mëparshme të kompanive të tjera, qëndroni të hapur ndaj ideve dhe metodave të reja. Ndryshimet e tregut, dëshiron klienti, dhe mënyra se si biznesi juaj i qaset tregut të tij në mënyrë racore, duhet të merren parasysh të gjitha.

  1. Gjithëpërfshirja

 

Përfshirja mund të jetë një faktor përcaktues në suksesin e biznesit tuaj. Përfshirja e klientëve të nën-shërbyer dhe të nënpërfaqësuar në markën tuaj dhe krijimi i një ndjenje të komunitetit i lejon klientët të ndihen pjesë e saj. Aftësia për t’u lidhur me klientët tuaj, si dhe për t’i ndihmuar ata të gjejnë veten brenda markës tuaj, do t’ju ndihmojë të krijoni klientë të përjetshëm.

  1. Ngritja e nivelit dhe ofrimi i cilësisë

Përpiquni të rrisni standardet e industrisë. Pritshmëritë e klientëve janë më të larta se kurrë, veçanërisht tani kur gjithçka është e disponueshme me një klik të një butoni. Suksesi i biznesit varet nga ofrimi i vazhdueshëm i produkteve dhe shërbimeve cilësore për klientët dhe eksplorimi i metodave inovative për të përmirësuar përvojat e tyre. Si rezultat, biznesi juaj do të mbetet i rëndësishëm për klientët ekzistues dhe do të tërheqë të rinj.

  1. Detaje

Vëmendja ndaj detajeve është kaq e rëndësishme. Në të njëjtën mënyrë që detajet e fundit të biznesit tuaj janë vendimtare për suksesin e biznesit tuaj, po ashtu janë edhe detajet e biznesit tuaj që lënë një përshtypje të qëndrueshme te klientët. Duke personalizuar çdo hap të përvojës së blerjeve, ju dalloheni nga konkurrentët tuaj. Çdo gjë u tregon një histori klientëve tuaj, pavarësisht nëse bëhet fjalë për markën ose paketimin e përdorur për të ofruar produktet tuaja. Besnikëria e klientit është rritur duke krijuar përvoja të dallueshme dhe individuale.

  1. Mbledhja e bazës suaj

Rritni mbështetjen tuaj ndaj klientit. Cilat aspekte pozitive i lidhin njerëzit me markën tuaj? Zgjerojeni mbi to. Të gjitha këto rrugë ofrojnë mundësi për t’u lidhur me klientët tuaj dhe për të entuziazmuar, pavarësisht nëse janë dhurata për produkte, përmbajtje krijuese, konkurse, shitje, zbritje, kontakt me komunitetin dhe më shumë. Konsumatorët që janë besnikë ndaj një marke mund të identifikohen me të kur ajo përfaqëson diçka që ata e vlerësojnë. Kur konsumatorët investohen në qëllimin e markës, ata do të jenë avokatë dhe do të mblidhen rreth tij. /Pri


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *