Një tjetër brend prestigjioz shkëput bashkëpunimin me Kanye West


Ishte vetëm çështje kohe para se Balenciaga të vendoste të bënte diçka për të rishikuar marrëdhënien e tij me Kanye West, i cili kishte qenë në qendër të polemikave për javë të tëra fillimisht për bluzën “White Lives Matter” të veshur gjatë shfaqjes pariziane Yeezy dhe më pas për një seri deklaratash të postuara në internet në Instagram dhe Twitter – përpara se të dy mediat sociale ta ndalonin atë.

Pavarësisht mungesës së deklaratave zyrtare nga marka, lidhja mes Balenciaga-s dhe West – që hapi emisionin e fundit të Demna-s – kërkonte kundërmasa për t’u distancuar nga ajo që reperi ka bërë dhe thënë në periudhën e fundit.

Kundërmasat kanë ardhur, ndonëse në mënyrë të heshtur dhe pothuajse të padukshme. Fotoja në lidhje me pamjen e West në shfaqjen e Pranverës 2023 është fshirë nga Vogue Runway, si dhe nga faqja e internetit Balenciaga ku, natyrisht, seksioni i dedikuar Yeezy Gap Engineered By Balenciaga më parë në internet nuk është më i pranishëm.

Për më tepër, i njëjti bashkëpunim nuk është më i disponueshëm në shitësit me pakicë në internet si MyTheresa, LuisaViaRoma dhe Farfetch. Për më tepër, marka raportoi ekskluzivisht në WWD duke zyrtarizuar në mënyrë efektive përfundimin e marrëdhënies së saj me Kanye West: “Balenciaga nuk ka më asnjë marrëdhënie dhe asnjë plan për projektet e ardhshme në lidhje me këtë artist.” /Pr


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *