‘Plas’ skandali! Hakerat nxjerrin “në shesh” numrat e telefonit të qytetarëve shqiptarë


Duket se nuk kanë të ndalur sulmet kibernetike ndaj institucioneve shqiptare, duke nxjerrë “në shesh” të dhënat e tyre.

Sëfundmi faqja “Homeland Justice” e njohur ndryshe si “Drejtësia e Atdheut”, ka bërë sëfundmi publike të dhënat personale dhe numrat e telefonit të të gjithë qytetarëve shqiptarë.

 

 

Marrja e informacioneve dyshohet të jetë bërë pas hakërrimit që iu bë në muajin korrik disa prej web-ve të institucioneve shqiptare.

Ndërkohë që më herët “Homeland Justice” ka bërë publike edhe e-maile të institucioneve më të rëndësishme shqiptare, përfshirë edhe ato të kryeministrit Edi Rama.

 

 

Përveç institucioneve ligjzbatuese shqiptare, për këtë çështje në vendin tonë kanë ardhur dhe specialistë nga FBI-ja amerikane për të hetuar rastin


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *