Mbyllet marrëveshja, Elon Musk është pronari i ri i Twitter


Njeriu më i pasur në botë, Elon Musk, ka përfunduar blerjen e Twitter prej 44 miliardë dollarësh, sipas mediave amerikane dhe një investitori në firmë.

Ai shkroi në Twitter “zogu është liruar”, në një referencë të dukshme për mbylljen e marrëveshjes. Një numër drejtuesish të lartë, duke përfshirë shefin, Parag Agrawal, thuhet se janë shkarkuar.

Blerja mbyll një sagë që pa Twitter të shkojë në gjykatë për të mbajtur miliarderin në kushtet e një marrëveshjeje blerjeje nga e cila ai ishte përpjekur të shpëtonte.

Twitter nuk e ka konfirmuar ende blerjen, por një investitor i hershëm në kompani i tha BBC-së se marrëveshja ishte përfunduar.

Shefi ekzekutiv i kompanisë, Agrawal, zyrtari kryesor financiar Ned Segal dhe drejtuesi më i lartë ligjor dhe politik i firmës, Vijaya Gadde, nuk janë më me kompaninë, sipas raporteve të mediave amerikane. Agrawal dhe Segal u shoqëruan nga selia e Twitter në San Francisko pas mbylljes së marrëveshjes, njoftoi agjencia e lajmeve Reuters.

Bashkëthemeluesi i Twitter, Biz Stone falënderoi Agrawal, Segal dhe zonjën Gadde për “kontributin e tyre kolektiv” në biznes.

Aksionet e platformës së mediave sociale do të pezullohen nga tregtimi të premten, sipas faqes së internetit të Bursës së Nju Jorkut. Musk tha se ai bleu platformën e mediave sociale për të ndihmuar njerëzimin dhe donte që “qytetërimi të kishte një shesh të përbashkët dixhital të qytetit.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *