Këshilla: Si të vazhdojmë me kujdesin ndaj vetes tonë?


Sot është Dita Botërore e Shëndetit Mendor dhe me këtë në mendje menduam se ishte e rëndësishme dhe e përshtatshme të theksojmë disa veprime të kujdesit për veten, të cilat nuk duhet t’i bëni vetëm sot, por çdo ditë. Harresa është natyra njerëzore, kështu që ne kemi gjetur gjithashtu disa mënyra që do t’ju ndihmojnë të mbani mend këto veprime të ndërgjegjes.
A e dini se pastrimi ka një efekt pozitiv në shëndetin tonë mendor duke na ndihmuar të fitojmë një ndjenjë kontrolli mbi mjedisin tonë? Ju jeni një reflektim i gjendjes suaj mendore. Pra, është e rëndësishme të keni veprime të pastra. Duke iu përmbajtur një rutine të përditshme higjienike çdo ditë, ju mund të ndërtoni vetëdije më të mirë, të qëndroni të shëndetshëm dhe të shmangni sëmundjet. Do të keni gjithashtu një përvojë më të mirë sociale dhe profesionale dhe kjo do të rrisë besimin tuaj. Studimet tregojnë se kur dikush ka higjienë të dobët, kjo lidhet drejtpërdrejt me shëndetin e tyre mendor. Ju mund të shmangni problemet e shëndetit mendor duke zbatuar një praktikë solide në jetën tuaj të përditshme. Bëjeni këtë një prioritet për veten tuaj nëse ju mungon në këtë fushë. Ne nuk jemi këtu për të gjykuar; ne jemi këtu për të ndihmuar. Mbani mend: praktika e bën të përsosur. Po krijoni një zakon të ri, ndaj bëjeni atë prioritetin tuaj. Kur të hiqni dorë, shtoni një zakon tjetër për ta përfshirë në rutinën tuaj.

Krijo rutinën e vetë-kujdesit e miratuar nga Poosh ndjekë këto hapa:
1. Lani dhëmbët kur zgjoheni dhe para se të flini. Ose pasi keni ngrënë sheqer.
2. Mos harroni të pastroni dhëmbët me pe!
3. Pritini thonjtë.
4. Bëni një dush të ftohtë.
5. Aplikoni krem ​​kundër diellit çdo ditë.
6. Hidratoni trupin tuaj.
Nëse keni nevojë për ndihmë për të mbajtur mendjen të organizuar:

1. Shkruani gjërat.
2. Thoni detyrën tuaj me zë të lartë për qëllime të kujtesës.
3. Mbani pranë një planifikues.
Nëse jeni gjithmonë të lodhur:

1. Bëni një pushim të mirë gjatë natës. Është jetike për të përfshirë një sasi të duhur të gjumit në rutinën tuaj të përditshme, sepse kjo do t’ju vendosë për ditën në vijim.
2. Përfshini stërvitjen në rutinën tuaj të mëngjesit ose të mbrëmjes.
3. Pini ujë ose trajtojeni veten me një filxhan matcha.
Nëse dëshironi një rritje shtesë të vetëbesimit për ditën:

1. Lani fytyrën me pastruesin tuaj të preferuar dhe më pas vazhdoni me një maskë me shkëlqim.
2. Bëni grimin tuaj.
3. Vishni rroba të freskëta dhe të pastra.
4. Spërkatni parfumin tuaj të preferuar.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *