Aktivistja shqiptare: Publikimi i videos, hakmarrje ndaj Aurona Pelajt


Aktivistja Elena Bogëjani thotë se videoja e dhunës ndaj të moshuarës në një shtëpi pleqsh në Pejë është hakmarrje ndaj infermieres dhe nuk ka si qëllim të denoncojë dhunën. Në Euronews Albania, aktivistja u shpreh se mënyra se si ka dalë videoja, duke iu dhënë një aktoreje e cila dihej që do ta publikonte, tregon se është diçka personale mes punonjëseve të azilit.

“Publikimi i dhunës na vjen duke iu dërguar një aktoreje. Ka qenë e llogaritur se e kanë ditur që ajo do ta publikojë. Duket që është një hakmarrje ndaj kësaj infermiereje. Ndaj mendoj se edhe ajo që e ka dërguar videon, që mundohet të luajë rolin e shpëtimtares, është duke u hakmarrë. Është personale ndaj Auronës nuk është për të shpëtuar pleqtë dhe të ekspozojë dhunën”, tha aktivistja.

E moshuara dyshohet se dhunohej prej kohësh nga punonjëset e një qendre azili pleqsh në qytetin e Pejës në Kosovë, por rasti i rëndë u bë publik vetëm pas publikimit të videos në rrjetet sociale. Në video shfaqet njëra prej punonjëseve që godet me shpulla të moshuarën, ndërsa koleget e saj qeshin në sfond.

E moshuara është e ëma e Taulant Nurës, i rënë në luftën për çlirimin e Kosovës. Të afërmit e viktimës e kanë nxjerrë menjëherë nga azili privat, ku siç deklaruan paguanin 650 euro. Ata thanë se ajo nuk kishte treguar dhunën pasi vuante nga alzhaimeri.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *