FOTO/ Arkeologët bëjnë një nga zbulimet më të jashtëzakonshme, gjejnë varrin e mbretëreshës egjiptiane Kleopatra


Një tunel nëntokësor që u zbulua kohët e fundit mund të çojë në varrin e mbretëreshës egjiptiane Kleopatra, sipas një raporti të Ancient Origins, duke cituar Ministrinë Egjiptiane të Turizmit dhe Antikiteteve. Tuneli i sapozbuluar, i cili shtrihet mbi 1300 metra, u gjet 13 metra nën Tempullin Taposiris Magna, në perëndim të Aleksandrisë në Egjipt. Që nga zbulimi i tij, tuneli ka qenë nën hetim në kërkimin e varrit.

Tempulli i zbulimit iu kushtua Osirisit, i cili u adhurua nga udhëheqësit helenë në Egjipt rreth ndërtimit të tij midis viteve 280 dhe 270 para Krishtit. Tuneli u zbulua nga Dr. Kathleen Martinez, e cila drejton misionin arkeologjik egjiptiano-domenikan të Universitetit të San Domingos.

Ndër gjetjet e tjera të bëra nga misioni arkeologjik janë enë dhe enë qeramike, si dhe dy koka alabastri, njëra prej të cilave daton në periudhën e Ptolemeut.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *