Trauma në kokë dhe brinjë të thyera, vajza që punonte në kazino rrihet barbarisht në Tiranë, u gjet e hedhur pas pallatit


Një 22-vjeçare nga Kenia dyshohet se është dhunuar barbarisht në Tiranë, në afërsi të pallatit ku banonte.

Ngjarja ka ndodhur rreth dy muaj më parë, por tani e tregojnë rastin dy shoqet e 22-vjeçares Joy, pasi është kaluar në heshtje si nga policia dhe prokuroria. Ato thonë se vajza keniane punonte në një kazino në Tiranë dhe jetonte prej gjashtë vitesh në Shqipëri.

Një natë, ajo u gjet e hedhur pas pallatit ku banonte, e dhunuar brutalisht me kockat e ijeve dhe tre brinjë të thyera si dhe me trauma në tru.

Ngjarja është e mbuluar nga misteri. Megjithatë shoqet e saj kanë hapur tashmë një “gofundme” ku kërkojnë mbledhjen e fondeve për trajtimin e saj jashtë shtetit, teksa tregojnë detaje për ngjarjen e rëndë.

Joy nuk hoqi dorë nga jeta, pas qëndrimit dy muaj në intubim, ajo tashmë arrin të marrë frymë pa ndihmën e aparateve, por i nevojitet terapi intensive pasi nuk mund të lëvizë dhe as të flasë.

LINKU I DONACIONIT: https://www.gofundme.com/f/joys-second-chance-at-life

Reagimi i shoqes së 22-vjeçares nga Kenia:

Përshëndetje, emri im është Stephanie; së bashku me Lavi Lindën po mbledhim fonde për shoqen time më të mirë, Joy, e cila është si një motër për mua. Më 12 gusht 2022, ajo pësoi një aksident që shkaktoi traumë në tru. Ajo duhet të transferohet sa më shpejt në Itali për trajtimin e mëtejshëm të terapisë neurologjike. Unë isha në një video-telefonatë me shoqen time më të mirë kur ajo sapo ishte kthyer në shtëpi nga puna. Dy ditë më vonë, që do të ishte përvjetori i saj i gjashtë muajve në Shqipëri, ku shkoi për të punuar, ajo u gjet pas pallatit ku banonte dhe u la për të vdekur. Mjekët e shpallën të vdekur, por Zoti vendosi që koha e saj në tokë të mos kishte mbaruar! Për shkak të mungesës së oksigjenit në trurin e saj, ajo ishte në ICU për dy muaj duke mësuar se si të merrte përsëri frymë; ajo gjithashtu kishte tre brinjë të thyera dhe të dy kockat e ijeve.

Joy është tani në një lagje, në gjendje të marrë frymë në mënyrë të pavarur. Megjithatë, nuk jemi të sigurt nëse ajo na kupton. Ajo tenton të përgjigjet, dhe ndonjëherë, ajo nuk e bën. Ajo mund të lëvizë një gjymtyrë, por jo në masën e saj të plotë. Ajo nuk mund të flasë, të kthejë kokën, të hajë vetë, të gëlltisë (ajo ushqehet përmes tubave), të shprehet me zë ose të bëjë funksione thelbësore njerëzore për shkak të TBI (Dëmtimi traumatik i trurit). Ne po kërkojmë ndihmë për të mbledhur para për seancat e saj të Terapisë. Mjekët na kanë thënë se trajtimi i mëtejshëm i Joy ka nevojë për një Qendër Rehabilitimi Neurologjik të Trurit pa trauma, e cila nuk është e disponueshme në Shqipëri. Ne jemi këshilluar që ky rehabilitim është i disponueshëm në Itali dhe tani po punohet për të transportuar Joy dhe nënën e saj atje për trajtimin e duhur. Ne lutemi që drejtësia të mbizotërojë në lidhje me rastin e saj. Si familje jemi të dëshpëruar, por vendosëm të fokusohemi te shëndeti i saj, të jemi pranë saj emocionalisht dhe shpirtërisht dhe nëna e saj, pranë saj, është aty për të fizikisht me ndihmën e Lindës. Ajo është vetëm 22 vjeçe dhe ka ndodhur të festojë ditëlindjen e saj të 22-të në shtratin e ICU. Çdo gjë që jepni do të vlerësohet shumë dhe Zoti ju bekoftë me bollëk.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *