Diѕa këshilla рër të kurѕуer рara më lehtë, në këtë moment kur çmimet janë rritur


Sot është një ditë e mirë për të filluar heqjen e parave mënjanë. Nëse jeni një nga ata njerëz që keni nevojë për një motiv universal për t’u aktivizuar, dijeni që universi është me ju, kështu që mund t’i vendosni “qindarkat” e para në derrkucin tuaj dhe të filloni të kurseni para.

Disa këshilla për të kursyer para më lehtë Bëni një listë blerjesh.

Mënyra më e lehtë dhe më klishe për të kursyer para është të blini me qëllim. Bëni një listë të të gjitha blerjeve që ju nevojiten në fillim të muajit. Lërini mënjanë ato të supermarketit, por preferoni ato më të shtrenjtat, si investimi në një pallto të mirë, një palë çizme apo një çantë që do të mbulojë nevojat tuaja të përditshme. Vendosni një kufi se sa mund të shpenzoni për çdo artikull. Në këtë mënyrë do të dini se sa para do t’ju mbeten dhe cilat prej tyre mund të kurseni.

Vizita të kujdesshme në ATM. Mos i hiqni të gjitha paratë menjëherë. Preferoni të tërheqni paratë që ju nevojiten nga banka çdo herë dhe 50 mijë lekë shtesë për nevojat që mund të lindin. Nëse një shpenzim nuk është i nevojshëm, do të lodheni duke shkuar në bankë për të tërhequr para për këtë arsye.

Metoda PENTAEURO. Një mënyrë shumë efektive për të kursyer, është në të njëjtën kohë një ushtrim disipline. Ajo që në thelb po bëni është të bëni një marrëveshje joformale me veten që sa herë të keni një kartëmonedhë 5 mijë lekëshe në portofol, mos e shpenzoni, por vendoseni në një derrkuc. Por vetëm me pesë mijë lekë. Është një sasi e vogël që nuk do t’ju mungojë nga portofoli juaj, por në të njëjtën kohë është mjaft e madhe nëse mendoni se sa kartëmonedha të tilla ju bien në dorë në një muaj.

Përdorni më pak makinën. Benzina është padyshim një shpenzim i madh mujor për ata që përdorin makinën e tyre çdo ditë. Për të zvogëluar.shpeshtësinë me të cilën mbushni rezervuarin, përdorni transportin publik ose nëse e keni, filloni të ecni me biçikletë. Do të ushtroheni dhe do të lëvizni duke respektuar mjedisin. Ju gjithashtu mund të ecni! Po, edhe këmbët tuaja e kanë këtë aftësi, përveçse të shkelin gazin dhe frenimin. Nuk ju nevojitet makina për të shkuar në dyqan ushqimor.

Huazoni. Nëse dëshironi të lexoni një libër të ri sepse një mik ju tha se sa i mrekullueshëm është, kërkoni që ajo t’jua japë atë në vend që ta blini. Nëse keni nevojë për një palë taka për një pamje shumë specifike, kërkoni shoqen tuaj që vesh të njëjtën madhësi t’ju japë të sajat. Në përgjithësi, kur diçka nuk është e nevojshme në jetën tuaj të përditshme dhe e dëshironi një herë, preferoni ta merrni hua ose ta merrni me qira.

Shkëputini zakonet e dëmshme dhe të panevojshme. Pirja e duhanit, përveçse është e shtrenjtë, është e keqe për shëndetin tuaj dhe të atyre që ju rrethojnë, por është edhe një zakon shumë i ndyrë. Është koha për ta ndaluar atë. Gjithashtu, mos u regjistroni për një anëtarësim vjetor në palestër kur e dini se do të shkoni vetëm për një muaj. Shumë alkool kushton para dhe dëmton mëlçinë tuaj. Hiqni zakonet e këqija, do të jetë mirë për xhepin dhe shëndetin tuaj.

Rregulli i 30 ditëve. Përpara se të blini ndonjë gjë, le të kalojnë 30 ditë. Nëse e dëshironi akoma, atëherë blini. Gjatë kësaj kohe, pyesni veten nëse vërtet dëshironi dhe keni nevojë për të, ndërsa në të njëjtën kohë arrini të mbledhni paratë e nevojshme për ta përvetësuar atë.

Besoni fatit. Sa herë që më pëlqen diçka që kushton më shumë se sa mendoj se vlen, e lë dhe them se do ta nxjerr në shitje. Nëse shkoni në të njëjtin dyqan gjatë periudhës së shitjes ajo që dëshironit është ende aty dhe në përmasat tuaja, por me një çmim të reduktuar, atëherë urime, ju ishte menduar ta merrni atë dhe e meritoni./abcnews.al


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *