Si të humbni peshë nga uji?


Ne kemi ndarë këtë listë të sumplementeve dhe këto ushtrime për të ndihmuar në uljen e grumbullimit të tepërt. Madje zbuluam rutinën e re të masazhit kundër ryerjes së Kourt dhe mënyrën se si të praktikoni trajtimin në shtëpi. Pra, po, ne jemi të gjithë për të gjetur mënyra për të lehtësuar shqetësimin që mund të shkaktohet nga shumë faktorë. Një prej tyre është pesha e tepërt e ujit.
Edema është emri zyrtar për këtë gjendje të pakëndshme, e cila mund të shkaktojë fryrje të përgjithshme në trup. Disa fakte për ju: mesatarisht, deri në 60% e trupit të një të rrituri është ujë. Çdo gjë mbi këtë mund të çojë në “peshë uji” të padëshiruar. Sigurisht, zakonisht sugjerohet të pini (të paktën) tetë gota ujë çdo ditë për të qëndruar të hidratuar dhe të shëndetshëm. Por çfarë të bëni nëse po ndjeni peshën e lëngjeve shtesë në trupin tuaj? Kjo është ajo që ne po diskutojmë sot.

Me ndihmën e krijuesit të masazhit Detox, Rebecca Faria, e cila kohët e fundit ka punuar në Kourt, ne po ndajmë mënyrat në shtëpi për të humbur peshën e ujit dhe për të parandaluar mbajtjen e përsëritur të ujit në trupin tuaj.

KËSHILLA 1: PINI UJË

“Nëse jeni vazhdimisht i dehidratuar, trupi juaj tenton të mbajë më shumë ujë në një përpjekje për të parandaluar që nivelet e ujit të ulen shumë”.

KËSHILLA 2: USHTRONI NË BAZA TË RREGULLTA

“Tkurrja e grupeve të mëdha të muskujve si krahët, këmbët dhe glutes detyron lëngun e tepërt të eliminohet përmes urinës tuaj”.

KËSHILLA 3: MERRNI PROBIOTIKË

“Probiotikët plotësojnë lëndët ushqyese të pakta në trup, duke ndihmuar zorrët të punojnë më shpejt dhe të mbajnë më pak ujë”.

KËSHILLA 4: SHMANGNI USHQIMET E PASHËNDETSHME

“Marrja e lartë e kripës/sheqerit (zakonisht për shkak të një diete me shumë ushqime të përpunuara) patjetër do të rrisë mbajtjen e ujit”.

KËSHILLA 5: BËNI NJË DETOKSIFIKIMIN E DJERSËS ME NJË BATANIJE SAUNA ME RREZE INFRA TË KUQE

Gjatë çdo seance, ju mund të digjni kalori të vërteta (jo vetëm peshë uji), gjë që sigurisht çon në humbje peshe. Nëpërmjet djersitjes dhe detoksifikimit, batanija e ngrohur ndihmon në djegien e yndyrës dhe imitimin e rezultateve të ushtrimeve.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *