11-vjeçarja që dyshohet se u dhυnua nga 6 persona, edhe në qershor u raportua si person i zhdukur


Rasti i rëndë i 11 vjeçares që tronditi vendin tash e katër ditë, pasi pesë persona e dhυnuan se ks ua l isht për 7 orë rresht, ka alarmuar institucionet dhe të gjithë qytetarët. Ndonëse të gjithë të dyshuarit janë arr estuar dhe gjenden në par ab urgim, njëjtë nuk kishte ndodhur edhe para dy muajve.

Prej burimeve të sigurta brenda policisë, Periskopi ka raportuar se vi ktima e njëjtë ishte a buzuar sek su alisht edhe në fund të qershorit të vitit 2022 nga gjashtë persona.

 

 

Rasti t ragjik i 11 vjeçares (emër i njohur për redaksinë) nuk ka nisur në natën e 27 gushtit, pra të shtunën e javës së kaluar. Siç mëson Periskopi, e d ëmtuara ishte keqpërdorur se ks ua lisht e kishte qenë v iktimë e tr afikimit me qenie njerëzore, madje nga persona të ndryshëm të moshës madhore.

 

 

Periskopi ka parë raportin policor të rastit të mëhershëm në qershor, kur edhe 11 vjeçarja për herë të parë ishte bërë e njohur për policinë si v iktimë. Në natën e 21 qershorit, v iktima ishte takuar me një person të moshës madhore në një kafene të lagjes ku jeton në Prishtinë (lokacion i njohur për redaksinë) dhe nga aty kishin vazhduar në një motel në rrethinë. Sipas deklaratës së të miturës, detaje prej të cilës ka siguruar Periskopi, në motel kishte shkuar edhe një person tjetër. Pastaj, të dy e kishin dorëzuar tek persona tjerë. Pra në total, dyshohet se v iktima është keqpërdorur se ksu alisht nga gjashtë persona të moshës madhore brenda natës. A buzimi dyshohet të ketë ndodhur në lokacione si Prishtinë, Orlloviq e Fushë Kosovë.

Fillimisht, e dëmtuara ishte raportuar si e zhdukur nga familjarët e saj. Të nesërmen, krejt në orët e para të mëngjesit, v iktima ishte lënë nga të dyshuarit në një rrugë jo shumë larg shtëpisë së saj në Prishtinë.

 

 

Lidhur me rastin, Periskopi mëson se nuk ishte ar re stuar asnjë person, ndonëse njërin prej tyre e kishin identifikuar qysh në fillim. Madje, as dëshmitarët e rastit nuk ishin ftuar për intervistim.

Në raportin e rastit, thuhet se e d ëmtuara ishte dërguar për ekzaminim mjeko-ligjor, e pastaj, në bashkëpunim me Qendrën për Punë Sociale, ishte dërguar në strehimore. Megjithatë, mediumi mëson se vullneti i prindërve por edhe i vajzës ishte që të kthehej në shtëpi. Rasti vlerësohet të jetë ende nën hetime.

 

 

Ekrem Rexhepi, nuk është emër i panjohur për organet e rendit. Ai ka disa raste në procedurë gjyqësore për veprat penale ‘Dh u në në familje’, ‘Vjedhje’, ‘Vjedhje e rëndë’ dhe ‘Vjedhje e pyllit’, ndërsa ka të përfunduara gjithsej pesë raste, ku në dy prej tyre, u hodh poshtë aktakuza.

Gjajtë ditës së djeshme, është drejtori i Policisë së Kosovës, Samedin Mehmeti që dha dorëheqje, po ashtu edhe drejtori për Trajtimin e të Burgosurve dhe të Miturve, Ali Gashi.

Si shenjë revolte e thirrje ndaj institucioneve, sot u organizua një protestë e madhe në sheshin e Prishtinës, ku kishte edhe fytyra publike e shumë qytetarë.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *