BBC: Kanadasë i duhen 1.5 milionë punëtorë, cilat janë kriteret


Kanadaja po i kthen sytë nga emirgantët për të mbushur boshllëkun në ekonomi si shkak i plakjes së popullsisë. Në fillim të këtij muaji, qeveria federale njoftoi një plan për të pranuar 500,000 emigrantë në vit deri në vitin 2025, me pothuajse 1.5 milionë emigrantë të rinj që parashikohet të vijnë në vend gjatë tre viteve të ardhshme.

Me zbatimin e këtij plani, Kanadaja i bie të të mirëpresë rreth tetë herë numrin e banorëve të përhershëm çdo vit, për popullsi, sesa Britania e Madhe dhe katër herë më shumë se fqinji i saj jugor, Shtetet e Bashkuara.

Objektivi i vitit 2023 për kategori të ndryshme. Në vitin 2023, zyra e Emigracionit dhe Shtetësisë në Kanada (IRCC) do të ftojë gjithsej 465,000 kandidatë sipas kategorive të ndryshme.

Shumica e numrit të kandidatëve (dmth. 266, 210) do të pranohen në programet e imigracionit ekonomik, dmth Sistemi federal i hyrjes Express, Programi i Kandidatëve Provincialë (PNP), Programi i Imigrimit Atlantik (AIP), etj. Nën programet e sponsorizimit familjar, IRCC do të mirëpresë 106,500 banorë të rinj të përhershëm.

Kanadaja do të pranojë 76,305 persona nën kategorinë e refugjatëve dhe personave të mbrojtur. Për më tepër, 15,985 pranime do të bëhen nën kategoritë Humanitare.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *