Mashallah/ Gruaja shqiptare-muslimane shkaktare që sot shpëtojnë miliona njerëz në botë


KRENARI: Kjo zonjë është shkencëtarja shqiptare e mjekësisë bërthamore, Prof.Dr. Egesta Lopci gjatë një Konference vjetore të Mjekësisë Bërthamore të Malajzisë (MyNM) 2021

Shkodranja Egesta Lopci, hulumtuese në Spitalin e Milanos e cila veç tjerash thotë:

 

 

“Pa hulumtime shkencore, në çdo dy sekonda mund të vdiste nga një njeri nga kanceri deri në vitin 2030“.

*Egesta Lopçi, është studiuese e avancuar e mjekësisë bërthamore. Së fundmi ajo është nderuar me një tjetër çmim ndërkombëtar për kërkimet shkencore të luftimit të kancerit.

 

 

Dr. Lopçi që prej 20 vitesh jeton, studion e punon në Itali. Disa nga angazhimet shkencore janë puna si mjeke në spitalin “Humanitas” në Milano, relatore për masterin e hematologjise pediatrike në “La Sapienza” në Romë, anëtare e Komisionit Pediatrik dhe Etik në Shoqaten Europiane të Mjekesisë.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *