E mërkurë e trishtë! Fúndôsét gomonia në Kanalin Anglez, 50 vì ktìmâ! Ka dhe shqiptare..


Të paktën 30-50 persona dyshohet se kanë humbur je tën nga fundosja e gomones në Kanalin Anglez, sipas mediave britanike. Tashmë ka nisur edhe një operacion për kërkime nga ajri për trupa të pa j etë dhe për të mbij et uar. Gomonja me emigrantë mësohet se u fut në vështirësi në orët e para të mëngjesit të sotëm, ndërsa u ça dhe u mb.t.

Thirrjet e para tek rojet bregdetare erdhën rreth orës 3:00 të mëngjesit. Faqja e internetit e radarëve të Tr afikut Detar tregoi një grup anijesh në kanalin midis Lydd në Kent dhe Cap Gris Nez në Francë, si dhe një helikopter i rojeve bregdetare janë në vendngjarje

Dy varka shpëtimi RNLI nga Ramsgate dhe Rye, varkën patrulluese të Marinës Mbretërore HMS Severn, një anije patrullimi franceze të rojes bregdetare Kermorvan si dhe dy anije peshkimi.

Një ambulancë u pa të ngrihej në Dover Harbor afër vendit ku zakonisht sillen migrantët në breg në ish-terminalin e avionëve rreth orës 7:40 të mëngjesit. Sipas mediave britanike në gomone ndodheshin më shumë se 30 persona. Ende nuk është raportuar për identitetin e personave që dyshohet të jenë mbytur në kanal


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *