Gjendet në Poloni gruaja “vampire” me një drapër në fyt, arsyeja do tju befasoje …


Zbulimet janë bërë gjatë punës arkeologjike në një varrezë të shekullit të 17-të në fshatin Pien. Studiuesit zbuluan gjithashtu se mbetjet skeletore kishin një kapak mëndafshi në kokë, që tregonte se kishte një status të lartë shoqëror dhe një dhëmb të dalë.

Udhëheqësi i ekipit, profesor Dariusz Poliński nga Universiteti Nicholas Copernicus tha se forma e varrimit ishte e pazakontë.

 

 

“Mënyrat për t’u mbrojtur nga kthimi i të vdekurve përfshijnë prerjen e kokës ose këmbëve, vendosjen e të ndjerit me fytyrën poshtë për të kafshuar në tokë, djegien e tyre dhe thyerjen e tyre me një gur.

 

 

Drapani nuk ishte i shtrirë, por i vendosur në qafë në mënyrë të tillë që nëse i ndjeri do të ishte përpjekur të ngrihej, ka shumë të ngjarë që koka të ishte prerë ose lënduar”, u shpreh ai.

 

 

Sipas DailyMail, në vitin 2015, arkeologët në fshatin Drewssko 130 milje larg gjetën pesë skelete të varrosur në një mënyrë të ngjashme në një varrezë 400-vjeçare.

Studiuesit që bënë zbulimin thanë në atë kohë: “Kur vendoseshin në varr, ato ishin një garanci që i ndjeri mbetej në varret e tyre dhe për këtë arsye nuk mund të dëmtonte të gjallët, por mund të kenë shërbyer gjithashtu për të mbrojtur të vdekurit nga forcat e liga”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *