E habiti gjithe boten Macron, Behuni gati se ne muajt e ardhshem nuk do kete as edhe..


E habiti gjithe boten Macron, Behuni gati se ne muajt e ardhshem nuk do kete as edhe..

Pas takimit me liderët e Natos, presidenti francez Macron ka thënë se Rusia po izolohet gjithnjë e më shumë në skenën botërore. Macron tha se është e rëndësishme që të shmanget përshkallëzimi i kon flik tit dhe këtë e konsideron arsyen përse mori vendimin për të mbështetur Ukrainen.

Ndër të tjera shtoi sefuqitë perëndimore janë gati për të rritur sanksionet ndaj Rusisë nëse do të jetë e nevojshme, por po përpiqen të kërkojnë pushim. Këto sanksionee kanë ndikim dhe janë të prekshme, ne duhet t’i vazhdojmë ato që të kenë efekt bindës për Rusine.

Ndër të tjera ka paralajmëruar kri zee ushqimore pasi Ukraina dhe Rusia janë dy eksportuesit kryesor, por prodhimi është ndërprerë që prej nisjes se rastit.

 

Situata do të jetë më e keqe për një vit apo 18 muaj pasi fermerët ukrainas nuk janë në gjendje të mbjellin, ndërsa i bëri thirrje vendeve perëndimore dhe organizatave ndërkombëtare që të behen gati.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *