“Vetëm Zoti godet më fort se unë,” vdes boksieri që tmerroi Muhammad Ali


Earnie Shavers, një nga boksierët më të fortë në historinë e boksit, është ndarë nga jeta në moshën 78-vjeçare për shkaqe që ende nuk janë bërë të qarta.Gjatë gjithë karrierës së tij të suksesshme, “The Acorn” Shavers, i njohur gjithashtu si “The Black Destroyer”, arriti një rekord prej 74 fitoresh, 14 humbje dhe një barazim (68 nga 74 sukseset e arritura ishin me “Nkockout”.

“Vetëm Zoti godet më fort se unë,” do të deklaronte Shavers në një intervistë.

Në vitin 1977 Earnie Shavers humbi përballë Muhammad Aliut në Madison Square Garden në një ndeshje që do të hynte në historinë e boksit. U deshën plotë 15 raunde, ku arbitrat vendosën me vendim anonim.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *